| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
veso89 Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veso89 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2012 18:29 Заглавие: Re: продавам лабораторен ватметър с клас на точност 0,1 |
|
|
 |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2012 22:43 Заглавие: |
|
|
По вероятно е точността на уреда да е заграденото със звездичка.  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 0:22 Заглавие: |
|
|
| Мисля че има такива електронни с по-голяма точност. Доколкото помня отчитаха до 1 стотна или 1 хилядна от процента. Ако искате в понеделник ще ви покажа снимка на уреда.) |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2012 8:17 Заглавие: |
|
|
| lz1wvm написа: | | По вероятно е точността на уреда да... |
Това е изолационното напрежение на уреда . |
|
|
 |
veso89 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2012 11:35 Заглавие: |
|
|
| lz1wvm написа: | | По вероятно е точността на уреда да е заграденото ... |
колеги моля ВИ електроинженер съм преди да напишете нещо го проверете . Всички технически характеристики са посочени коректно . Такива електронни действително няма/ те са с клас на точност /0,5 0,8 1 1,5 2.5 4/, колегата който споделя , че е мерил мощност с голямя точност с електронен уред явно не е напълно наясно какво одначава това . Това означава ако деиствителната мощвост е 100W показанията на уреда ще варират м/у 99,9 и 100,1 , при електронен уред с клас на точност 4 при действителна мощност 100W ще мерим м/у 96 и 104 / ако не е много китайски /. Уредът е работел в лаборатория, но преди години когато за разлика от сега е имало доста повече мостри за изпитване ако има още подобни въпроси моля пишете ми на ЛС за да ги поясня. Тези уреди са голяма рядкост ! |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2012 14:26 Заглавие: За ватметъра |
|
|
Да не преувеличаваме твърде много възможностите на уреда. Да, 0.1%, но само за 40-60Hz, сиреч само за чиста синусоида. При наличие на висши хармоници (реално всички електронни у-ва) нещата ще се променят драстично към увеличаване на грешката в пъти, дори десетки пъти. Освен това е бил 0.1% като е произведен (преди 10-20-30 години), сега колко ли е? Новите електронни ватметри (не боклуците от Конрад за 20лв) имат честотен обхват до над десет килохерца, като класа на точност се отнася за целия честотен диапазон, на 50Hz синус и те ще дадат голяма точност, дори по-голяма от тази. Ако трябва да измеря консумацията на едно PC, много повече се бих доверил на показането на един електронен уред 1%, отколкото на показанието на този 0.1%.
Иначе уреда е добър, но както и сам каза, вече няма какво да се мери с него... Има повече колекционерска стойност, да не беше толкова скъп с удоволствие бих го взел за във витрината... |
|
|
 |
veso89 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2012 22:53 Заглавие: Re: За ватметъра |
|
|
колеги не ми се влиза в безмислени полемики ако някой го иска и има разумно предложение отворен съм за диалог  |
|
|
 |
veso89 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 22:47 Заглавие: Re: продавам лабораторен ватметър с клас на точност 0,1 |
|
|
|
|
|
 |
|