Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хладилник Liebherr проблем със системата за размразяване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivsi1959
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2012 17:57    Заглавие: Хладилник Liebherr проблем със системата за размразяване Отговорете с цитат

Здравейте! Имам комбиниран еднокомпресорен хладилник Liebherr от 1-2 години. Работи отлично, но имам проблем със системата за размразяване - запушва се дренажната тръбичка, която отвежда водата към съда над компресора. В нея се развиват някакви бактериални щамове, които за 15-20 дни я запушват.
До сега продухвах с шлаух и номерът минаваше, но вече не става - при продухването въздухът минава, но водата не се оттича.
Пробвах да провра някаква връв или лентичка от пластмаса, но тръбата е извита на 90 градуса и "инструментите" ми влизат 4-5 санта. Не смея да вкарам нещо по-твърдо, че поглеж съм прецакал скъпата инвестиция Rolling Eyes
Не смея и "химическо оръжие" да приложа, че другия край на тръбичката е точно над компресора, а там има проводници, по които тече ток.

Споделете опит моля! Има ли по-интелигентно решение освен възвратно-постъпателни действия с подръчни материали? Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2012 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Скоро и аз на моя личния хладилник я правих тази процедура. Извадих тавичката която беше над компресора, разкачих маркуча от нея и го дръпнах настрани над един празен съд. От вътрешната страна (горе в хладилника) с един многожичен 2 квадрата кабел с дълчина 2 метра долу горе взех да го въртя с ръка и да го пъхам в дреажния отвор. Излезе всичката гняс. После малко промивка с вода с една голяма спринцовка и сега е добре. Друг начин не се сещам.
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2012 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

С оцет, колеги!
Но не прекалявайте с количеството.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети