| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
v_savov67 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 9:50 Заглавие: схема за температурен датчик |
|
|
| Дали ще може температурен датчик с диапазон 275 ом на топло – 6500 ом на студено за лека кола 12v да се заменят с резистор и потенциометър. Предварително Ви благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 10:38 Заглавие: |
|
|
Няма как да се получи пълна функционалност при този вариант. Ако се цели установяване на някакъв постоянен режим-да,но щом има термочувствителен елемент явно е необходимо нещо да се контролира в зависимост от температурата на двигателя предполагам. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
v_savov67 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 11:33 Заглавие: |
|
|
| имам предвид когато колата е студена да задам стойност 6500 ом. за палене а, след 1мин. да завъртя потенциометъра на стойност 275 ом. да излъжа електрониката за да подава по- малко гориво |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 11:42 Заглавие: |
|
|
| А при 275 ома т.е максималната температура ... какво ще каже компютъра? Защо не вземеш да напишеш поне марката и модела на колата за да може да ти се даде точен отговор .. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 11:49 Заглавие: |
|
|
Ако толкова държиш да го правиш това нещо, вземи си два резистора - единия 270 ома, другия 6.2 килоома и сложи едно ключе, с което да закъсяваш 6,2к резистора. По този начин ще имаш 270 (достатъчно близо до 275) и 6470 (достатъчно близо до 6500).
Доколко обаче начинанието ще е успешно и автомобилът доволен - колегите ти казаха по-горе.
На студен двигател не случайно се подава повече гориво. След като го направиш това с резисторите, ще задаваш въпроси - "защо ми гасне" или "защо не са стабилни оборотите на празен ход"... В зависимост от марката на автомобила като понатрупа грешки от "излъгания" датчик след още известно време ще почнеш да питаш "защо ми светва тази лампичка на таблото" или "защо нямам никаква мощност"
Успех  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
v_savov67 Нов потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 12:43 Заглавие: |
|
|
| Що се занимаваш с глупости!? Мислиш, че ще намалиш разхода ли? Силно се съмнявам. То ако можеше така, мислиш ли, че нямаше да е направено фабрично? |
|
|
 |
v_savov67 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 12:53 Заглавие: |
|
|
| Имам шкода с разход 10л. градско с малки подобрения го смъкнах на 7.5л , ще ми се още малко да намаля разхода. Карам я на бензин , на газ не мога да си го позволя, я и не си заслужава. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 18:09 Заглавие: |
|
|
| А знаеш ли какво се получава при експлоатация на двигател с обеднена смес? Всъщност много скоро ще разбереш. |
|
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 20:20 Заглавие: |
|
|
Аз съм слагал потенциометър вместо датчик, за да правя тестове на охладителната система (перки и прочие). Става, компютъра се лъже - но послушай съфорумниците по-горе. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
|