| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2012 0:33 Заглавие: DMX осветление -кабели |
|
|
| Здравейте!Интересува ме от къде може да се купят кабели за DMX на метър,или пък някаква алтернатива. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2012 10:47 Заглавие: |
|
|
| Аз го видях това,но не предлагат на метър.Искам аз да си ги направя |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 10:27 Заглавие: |
|
|
Купи си "мъжки" и "женски" XLR куплунзи (т.н. на жаргон канони) и балансиран микрофонен кабел с необходимата дължина и си ги запой.
На 1 запояваш оплетката, на 2 Hot (+) на 3 Cold (-) цветовете си ги избери ти....
Всеки такъв микрофонен, също ще ти свърши работа. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 15:38 Заглавие: |
|
|
| no money написа: | ....
Всеки такъв микрофонен, също ще ти свърши работа. |
Ами изчетох доста неща по темата,и ако съм разбрал правилно по микрофонен кабел се получава доста голямо затихване на сигнала,и затова е препоръчително да се ползва до 15м микрофонен кабел.Все пак се пренася цифров сигнал а не аналогов,затова и търся специализиран. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 19:36 Заглавие: |
|
|
| По-скоро проблем би създал капацитета на кабела. Ако ползваш ТЧП - тон честотен проводник с диаметър 0,5 или 0,75 мм, то едва ли ще имаш голямо затихване. Е, кой кабел се ползва за пренос на цифрови сигнали - UTP , FTP и подобните им. Опитай с тях. И за какво разстояние става въпрос ? Преди време съм имал допир до системи с DMX и по спомени скоростта на пренос не бе висока. |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 21:12 Заглавие: |
|
|
Приципно, DMX стандарта е 5 пинов. Много производители на устройства обаче пускат с 3 пинови и повечето са се съобразили със стандарта за XLR, доколкото знам.
Разликата между микрофонен и специално за осветление по протокола DMX, беше в размяна на единия пин ако не се лъжа.....това трябва да обезпечава по-добра шумоустойчивост и невъзможност за потенциален "собствен режим"....
На практика това не се забелязва или поне при мен, след като вързвам със стандартни микрофонни кабели. Така ги ползвам и за основната си цел.
Мога да се хвана на бас, че и да си купиш специално маркиран като DMX, пак ще е така. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2012 2:51 Заглавие: |
|
|
Става въпрос за кабели до 20 метра,ето едно клипче по въпроса
http://www.youtube.com/watch?v=n4f7WxnMa0Q
Прави впечатление че всички магазини продават dmx кабели,но никой няма в асортимента си кабели на метър за целта  |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2012 12:45 Заглавие: |
|
|
Търси си кабел LiYCYpaar - усукана двойка от гъвкави жила с калайдисана медна оплетка. Цената му е в зависимост от сечението и е от 47ст за 2х0,25 до 1,18 за 2х1мм².
Има го и във вариант с две усукани двойки и повече чак до 16 двойки.
Дават му тези данни:
Индуктивност ~ 0,7 mH/km.
Работен капацитет - жило/жило - max 150 pF/m. |
|
|
 |
|