| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 20:59 Заглавие: |
|
|
| v_savov67 написа: | | имам предвид когато колата е студена да задам стойност 6500 ом. за палене а, след 1мин. .... |
Не те съветвам да правиш това. В софтуера на ВАГ групата има карта по време и температура на двигателя. При рязката и не навременна смяна на съпротивленията записва грешка за недостоверен сигнал от датчика и влиза в авариен режим до следващото гасене. Лампата може и да не светне, но де факто разхода ще ти се увеличи доста, тъй като този датчик освен количеството бензин командва и корекцията на аванса по температура.
А газта не знам защо да не се рентира. Ако даваш 100 лева за гориво на месец при газта ще е около 60-70. Изводите си направи сам. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 21:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Имам шкода с разход 10л. градско с малки подобрения го смъкнах на 7.5л , ще ми се още |
Единствения начин да пребееш компютъра (буквално и в преносния смисъл) е да разредиш бензина с вода  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2012 21:42 Заглавие: |
|
|
Той не се разрежда особенно. Пак едното е на дъното, другото отгоре.
Виж ако го добавя в маркуча към инжекторите на капки...... но трябва налягане.
Голяма совалка, малко харчи.
Пробвай да емулираш сигнала от ламда сондата да дава богата смес. Предполагам така ще ти намалее горивоподаването  _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2012 9:07 Заглавие: |
|
|
Преди да пристъпите към намаляване на горивото, трябва да сте наясно с работата на двигателя. Бензина , за разлика от дизела не работи добре при прекалено обеднени смеси. Все пак за определена работа се харчи и определена енергия. Де факто трябва да се работи по повишаване кпд-то. Реално обедняването над определена стойност води до влошаване на кпд-то и оттам до по голям разход.
Постигнал си добри резултати , но си мисля че са плод на по умело каране и ослужване(ремонт), а не на твоите доработки.
Вода може да се добавя към горивото но с отделна инжекционна система- тоест да се впръсква в цилиндъра. Има смисъл само при пълна газ и не касае разхода в малките натоварвания. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2012 9:25 Заглавие: |
|
|
Е имах друго в предвид . 7,5 литра е добре , ама то трябва още и още да се намали .За да се намали разхода на гориво трябва да достига максимално гориво до цилиндъра , а не обратно да се намаля  |
|
|
 |
|