Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

препрограмиране на дигитален фотоапарат

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emosms
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2012 21:57    Заглавие: препрограмиране на дигитален фотоапарат Отговорете с цитат

Здр,
Първо, не съм сигурен че е за тук, но не знам къде да го постна.
---
Знам че има едни платки адаптери, за програмиране на чипове, които се включват през юсб към компютъра
има ли някакъв шанс, с някакъв такъв адаптер, да базикна в embedded софтуеъра на фотоапарат олимпус мю820?
---
Машинката се излъгах да я купя заради готиния дизайн преди няколко години, и хич, ама хич не е евтина.
Въпроса е, че в момента искам да го ползвам да записва видео.
(просто качеството удря в земята всички насрани уебкамери, на които съм гледал ревюта, много е назад тая технология с уебкамерите)
Но, при високата му резолюция, има фиксирано ограничение от 10 секунди на клип, не записва толкова време, колкото налична памет има, ами само 10 секунди.
Най дразнещото е, че има двойно по евтини фотоапарати, на същите мегапиксели, без въпросното ограничение?
---
Има ли някакъв шанс за успех? Освен че искам да си оправя телефона (щото не мога да му взема парите), тематиката ми е интересна.
Мисля че може и да се справя със софтуеърната част, но не знам как да се свържа с чипчетата вътре Smile

Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Съб Фев 11, 2012 7:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Развесели ме това мнение. Не става така момче, купи си друга.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Пет Фев 24, 2012 7:01    Заглавие: 640 x 480 / 30 fps Recording time: 10 s Отговорете с цитат

Здравей ! Предполагам използваш xD памет тип М или М+ !!!
Потърси от познат /приятел модификация xD тип H и виж дали ще мине ограничението от 10 секунди ........
Горенаписаното не се отнася при използване на преходник на OLYMPUS ( microSD към xD ) - какъвто и клас microSD памет да се използва ,видеото на исканата резолюция ще е 10 секунди .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети