| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 14:02 Заглавие: Инвертор Siemens Micromaster 420 |
|
|
Нямам голям опит в работата с подобни устройства и затова се обръщам към по-знаещите. Става въпрос за задвижване на верижен транспортьор с асинхронен двигател 2.2 kW. Когато двигателят е директно свързан към мрежата видимо няма проблеми. При управление от инвертора обаче дори и на максимална скорост (т.е. при същите условия) двигателят изпитва затруднения. Оборотите се регулират от 0 до макс. (1420 об/мин), като нормално ще се работи при скорост около 2 пъти по-ниска от максималната (честота 22 - 26 Hz). Всички настройки на инвертора са направени в съответствие с параметрите на двигателя - напрежение, ток, мощност. Трябва ли да се отиде на двигател/инвертор с по-висока мощност или има още нещо което трябва да се настрои? _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 14:38 Заглавие: |
|
|
| Каква е дължината на свързващите кабели към двигателя? |
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 16:50 Заглавие: |
|
|
| Инверторът трифазен ли е или монофазен ? |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 18:05 Заглавие: |
|
|
Дължината на кабела между инвертора и двигателя е около 5-6 м. Параметрите са въведени в съответствие с табелката на двигателя. Инверторът е трифазен. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 18:36 Заглавие: |
|
|
какви затруднения изпитва двигателя?инвертора излиза ли във аларма?посоката на въртене на двигателя във правилната посока ли е? _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 19:20 Заглавие: |
|
|
Винаги съм избягвал инверторите на Siemens.Не са им силна страна...
Вариант да пробваш с двигател в триъгълник за 380V,ако този е звезда.
Ако и двигателя е в триъгълник,тогава инвертор на Schneider и ще имаш почти постоянен въртящ момент в целия диапазон.Монтирал съм такива и работят на 2 Hz,два мотора в синхрон без проблеми. |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 19:32 Заглавие: |
|
|
Под затруднения разбирам това, че понякога при включване двигателят не може да развърти машината, а при директно захранване винаги тръгва. Това ме кара да мисля, че с инвертора не може да развие пълната си мощност. Колкото до посоката на въртене, тя може да се определя чрез превключвател към инвертора, защото при работа понякога се налага лентата да се върне малко назад. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 20:36 Заглавие: За инверторите |
|
|
Аз пък съм сложил много и никога не съм имал проблеми. Проблема ти вероятно идва от факта, че при тръгване имаш сериозен спирачен момент, триенето при покой е по-голямо от триенето в движение. Или си въвел грешен параметър. Първо дай точния модел, с всичките букви и цифри. Micromaster 420 е фамилия, има ги най-различни. Дай и параметрите на мотора.
В тия инвертори по спомени се въжеждаха поотделно номиналния ток на мотора и токоограничението. Това второто го задай на максимум. Нищо няма да изгори, той инвертора смята I*t и няма проблем, така осигуряваш по-голям пусков момент. Ако си го купил на старо виж също да не е включена функцията за мерене на температура на мотора през намотките - изключи я или го калибрирай наново. Виж и каква V-F крива е зададена.
Пусни Micromaster-а да показва на дисплея тока на мотора и виж какво става в момента на тръгването. По времето на ускорение тока трябва да стане равен на токоограничението - обикновено е 1.5-3 пъти по-голям от номиналния ток на мотора. Ако не го достига - търси причината в някой параметър, ако го достига, но мотора не тръгва - не ти стига мощност. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 21:18 Заглавие: Re: За инверторите |
|
|
| gigant написа: | | ...Виж и каква V-F крива е зададена.... |
Е,тука е истината.,само че без векторен контрол няма да стане.
Дали този модел поддържа функцията ще каже автора на темата.
Ако се поддържа функцията Auto tune(адаптацация към конкретния мотор),може и да се закрепи положението.
И задължително времето за развъртане на 0.
Мотора има ли спирачка? |
|
|
 |
|