| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rd128 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2012 18:15 Заглавие: LCD-TV TOSHIBA 23WL56G- вертикални черти на половиния екран. |
|
|
Здравейте, ТВ-то е вестелско шаси 17MB08P донесаха го неработещ
с надути кондензатори в захранването, по думите на клиента е гледан до пълен отказ половин година. След замяната им ТВ-то запали подсведката, изкара звук но без картина, имах подобен случаи след замяна на SMD предпазителя в T-CON борда се появи картина в лявата половина на екрана
а в дясната неподвижни вертикални черти. Това проблем с дисплея ли е.
http://imageshack.us/photo/my-images/806/111ol.jpg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 29, 2012 22:43 Заглавие: |
|
|
Може и от Т кон да е, може от LVDS кабела между текона и матрицата, може от самата матрица. Откачи LVDS кабела от дефектната половина. Ако излезе бял екран без ивици, по-скоро проблема ще е в текона. Ако пак имаш ивици викай попа.  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 8:46 Заглавие: |
|
|
При мен бе дошъл телевизор със същите проблеми и се оказа панела.Или по точно разлепен лентов кабел към панела. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 21:56 Заглавие: |
|
|
| На два телевизора с панели на Samsung съм подлагал твърда гума да притисне лентовите кабели, даже на единия разлепването беше от чипа вграден в лентовия кабел и до сега не са се връщали. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 22:38 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: | | .............. |
Обърни внимание ,че тука е на половината екран.Ако е лента или чип ще е 1/3 или 1/2 от половината.И половината да са разлепени (защото в повечето случеи за целия екран се грижат 6 или 8 ленти с драйверите им) ми се вижда малко нелогично.По вероятно тук е виновен Т-CON.И това с гумите-от дъжд до пладня-това,че не са се връщяли не значи ,че телевизора още работи.Какво ли не съм правил:та планки с гуми и болтове,които стягат тез стоманени планки към палтката-все тая.Все кърпена работа да спаси положението за известно време.Дето се вика-"козата си иска........"Та нов панел или направо телевизор.Аз за това нямам в къщи още LCD (Пласмъ) както вика клиента -такъв телевизор.Щото :1.Картина под всякъква критика(пластмасова без контраст).2,Една шапка пари за по сериозен ремонт.Така ,че да са живи здрави CRT-тата -все пак е да чуеш и видиш вечерните новини-аз по цял ден гледам (по точно слушам) телевизия на работното си място.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Пет Мар 02, 2012 12:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2012 0:06 Заглавие: |
|
|
При единия от описаните от мен случаи, беше разлепен лентовия кабел от към платката. Интересното е че след 5 минути работа - докато загрее и блокирваше цялата картина, а не само часта на разпоения лентов кабел. Тия панели всеки луд за себе си. Прав си, че стане ли така трябва да викаме попа. А иначе и аз си гледам 29 инча стар CRT Филипс и не мисля да го сменям скоро. Тия LCD та и плазми ден до пладне дето има една приказка, но за жалост CRT тата изчезнаха от магазините или поне марковите и кадърните. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2012 11:23 Заглавие: |
|
|
| Ако това ще е качеството на картината на бъдещите телевизори, аз също съм на мнението на bai_tishan. |
|
|
 |
|