Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Инвертор Siemens Micromaster 420
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 17:13    Заглавие: За защитата Отговорете с цитат

Петров, коя моторзащитата пази механиката на машината? Би ли ми обяснил по подробно. От какво и как я пази? Ще ти бъда благодарен, ако ми изпратиш линк към описание на такъв модел моторзащита.

Към todortv - да,ще се справи по крива 2 с допълнително охлаждане на мотора. Проверено лично от мен на поне 10 места, където се карат елеватори и транспортни ленти. Падането на ИЗПОЛЗВАЕМИЯ В НЕПРЕКЪСНАТ РЕЖИМ въртящ момент по крива 1 се получава само заради влошеното охлаждане на мотора заради понижените му обороти, а не е проблем на инвертора, независимо кой го е произвел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Крива 2 е ясна.Става въпрос за крива 3.
Евентуално ако ако се знаят точното съпротивление на всяка намотка.
При по=добрите марки това става онлайн,за 2-3сек. без да се вземат някакви мерки.
http://desmond.imageshack.us/Himg444/scaled.php?server=444&filename=capturejpg1.jpg&res=medium
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 22:13    Заглавие: За намотките Отговорете с цитат

Това не е вярно, "височината" на крива 3 зависи от токовите възможности на инвертора и няма почти никакво отношение със съпротивлението на намотките. Съпротивлението на намотките е интересно основно за изчисляване на загубите в тях за нуждите на It защитата, както и за "повдигане" на VF кривата за втвърдяване на характеристиката на мотора, известна е още като I*r компенсация. Сложил съм доста честотни по разни машини и механизми, на разни производители, и където съм срещал измерване на п-три на мотор, аутотунинг ли ще го наречеш, калибрация ли, каквото и ще да е , винаги е било офлайн. И това е нормално да е така, защото по време на нормална работа, докато мотора се върти, не можеш да го измериш. Ако можеше, нямаше да има нужда от термични сензори в моторите - мериш съпротивлението на намотките и си готов, то зависи от температурата.

Не съм фен на Siemens, особено откакто изнесоха производството в Китай. По едно или друго стечение на обстоятелствата, най-много инвертори все пак съм ползвал от Siemens, после Altivar и после разни други. Имат много трески за дялане. Най-много ме дразни, че въпреки и без това високата си цена ти искат отделно пари за дисплей-клавиатура. Софтуера за управление е типично по немски отвратително user-unfriendly (по-лошо е само при Lenze). Но като възможности и параметри са си много добри. И много надеждни. todortv харесва повече Altivar-и - няма лошо, един харесва руси, друг черни, един кльощави, друг дебели. Но да кажем на човека, който сам си казва че не много компетентен - хвърли тоя боклук, еле да видиш какви хубави ще ти предложим - мисля че е неморално.

Лично за мен Lenze, Siemens, Lust са една класа по-нагоре от Altivar, Omron, Moeller, макар че за прости решения, дето един чичко врътка един потенциометър за по-бързо, по-бавно - няма разлика! И не случайно - големите фирми си гледат в канчетата и крадат една от друга като дърти цигани, поради което възможностите са им изравнени. Че напоследък и разни откровени китайци показват прилично поведение. Един колега си купи такова 75kW за по-малко от 4000лв заедно с транспорта и митото - ми засега вече половин година си врътка мотора без забележки.
Върнете се в началото
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 22:41    Заглавие: Re: За намотките Отговорете с цитат

gigant написа:
...Лично за мен Lenze, Siemens, Lust са една класа по-нагоре от Altivar, ....

Danfoss Къде са ?

Мразя споровете,въпреки че уж се била раждала истината.
Намесих се в темата ,защото преди година попаднах в подобен спор , с възможност за доказване...
Сега и да си чешем езиците,аз нямам претенции към цвета на косата,може и руса.
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2012 22:46    Заглавие: За Данфос Отговорете с цитат

За Данфос - не знам, не съм ползвал, нямам опит - трая си.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети