|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 10:52 Заглавие: |
|
|
Имаш от мен 10 касети подарък! Рок,диско,поп....Чалга няма!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 18:36 Заглавие: 1 |
|
|
На времето правих експерименти с тия Фантазий ,и си спомням че правих една с глава за 3глав дек,и стана великолепно за свирене и запис понеже са с DNL, DOLBY NR _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 18:51 Заглавие: |
|
|
| Radko написа: | | А тази настройка без по-специална апаратура не става добре. |
Е каква толко "специална апаратура" му требе на човека ? Мултицет и синусоидален генератор/може и от компа/ .Още малко ще го накараш да се рови и в корекциите за запис маи . На тоя мьртвец каквато и глава да сложи става много по-добре от оридиналната , ама какьв е смисьла  |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2012 20:17 Заглавие: Re: 1 |
|
|
| maro71 написа: | | стана великолепно за свирене и запис понеже са с DNL, DOLBY NR |
Maro ,системите днл и долби са системи за увеличаване на динамиката/пьрвата само за вьзпроизвеждане ,втората запис/вьзпроизвеждане/ ,те не подобряват качеството ,а по-скоро го скапват ,особенно в такива свирки като финезията ,поради лошото им изпьлнение .Така ,че това което си постигнал не се дьлжи нито на днл-а нито на долбито. Да не говорим ,че този "дек" позволява използването на двете системи едновременно ,което е направо смешно ,и няма аналог в hi-fi техниката . |
|
|
 |
didotooo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2012 0:08 Заглавие: |
|
|
Снощи му чух гласа... По принцип не е кой знае какво като качество,но ме накара да се ухиля до уши ) изслушах цяла касетка ,голям кеф!
Днес му купих нов захранващ кабел и няколко жака 5_ца . Мразя некадърно направените тунинги!!! Бях споменал за замяната на оригиналните крушки със светодиоди... Еми естествено ,че ще се разпои кабел от тях и ще се допре до друг... В началото като го включа и не ще да върти моторчето.... Разкарах всички диоди ,не се наложи да разпоявам ,просто сами се отделиха кабелчетата.... След това като го пуснах и моторчето си заработи нормално,но стрелките не помръдват... Звук също няма естествено... Яд ме е ,че не ги разкарах тия побългарявания от самото начало... Някакви идеи какво може да си е заминало? Благодаря! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2012 0:33 Заглавие: |
|
|
Още в началото ти дадох една препратка към схемата.Погледни на първата страница.
В захранването има един стабилизатор на 15,5V с един транзистор BD354 и еди ценер дето захранва предусилвателите, долбито и индикаторите.Навярно той е заминал.
А регулатора на оборотите се захранва от отделен грец.Така че погледни захранването и виж кои напрежения ги няма. |
|
|
 |
didotooo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2012 15:50 Заглавие: |
|
|
Честит празник на Всички!
Да аз схемата веднага си я свалих.Има едно съпротивление там което се е опекло,но ще проверя и това което казваш.Оправих през това време няколко кофти спойки и почистих главата.Благодаря за инфото,скоро ще пиша за резултата,че не ми остава много време за дека.
Чакам бащата да замери кое точно е заминало на унитрата,че аз не ги чаткам толкова...
Продължавам спасителната акция ,попадна ми един дек ITT hifi 8022m
Взех го на сляпо ,без да знам дали работи или каква му е стойността.Сега разбирам че 30_те лева които дадох са добра инвестиция:
http://audiozavar.com/archives/3928
Някой има ли впечатления от дека? Гледам мека механика е ...Нищо не знам за него освен суха информация за характеристиките му.Иначе механично е много добре,няма забележки освен няколко драскотини главно върху капака.Всичко му работи,пуснах го току що,капака е без болтове,но вътре нищо не е запоявано или пипано! Модела е 1981-1983 година и е сравнително добър и ценен според един хай фи форум в немско.
Ще му търся ремък
Благодаря ти много! Имам само една касетка в момента на Том Джоунс ,но вече я изслушах няколко пъти Не не ща чалга,на такава техника не се слуша такава музика Ако искаш на лични ми кажи кога ще ти е удобно да ги пратиш,сложи и някаква цена ако искаш няма проблем.
Не мога да се нарадвам на дека ,голяма машина е с мек звук... Като се опарича ще се оглеждам за някой усилвател и тунер от тия години и с едни хубави колони ще стане чудно Сега ще му направя и на него една профилактика ,трябва да му се изчисти прахта и ще си купя силиконова смазка...ремъка е отпуснат и при превъртане понякога приплъзва...Това е с което мога да му помогна  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|