| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2012 12:50 Заглавие: Уред за избелване на запалителни свещи с ток |
|
|
Здравейте , вчера си приказвахме с едни приятели и ме попитаха дали мога да направя устройство което да избелва свещите на мотор , кола и т. н. Мислех да го направя с траф от микровълнова печка обаче проблема е , че тя дава на изхода си 2000волта а на мен ми трябва 6000волта. Другият вариант е да го направя с тхо от руски телевизор защото след него има каскада , но ще стане мн. обемист уреда за това питам вас колегите да дадат съвет и схема разбира се . _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2012 13:08 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | тя дава на изхода си 2000волта а на мен ми трябва 6000волта |
Утрои напрежението.Разкажи как точно ще избелиш свещите с тия 6kV.В каква среда ще стане процеса.Какво му е на механичното почистване.За японски свещи за мотор ли е гимнастиката  |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2012 13:26 Заглавие: |
|
|
Проблема на механичното почистване е в това , че между анода и катода понякога остава нагар от масло и не провежда ток и се налага да се нагрее с газов котлон за да се оправи свеща. А за моторите японски са , но го давам като пример само. Ето и малко пояснение от др. тема : http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96048 _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 24, 2012 18:56 Заглавие: re: |
|
|
| Най-често устройствата за тази цел са пясъкоструини. Потърси в GOOGLE с "пескоструйной очистки свечей". |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2012 0:26 Заглавие: |
|
|
| От време оно машинките за почистване на свещи си работят с кварцов пясък и компресор а теста на свеща става под налягане и източник на високо напрежение (запалителна бобина).Има си окуляр където се гледа свеща.Имах такава но я подарих преди време. |
|
|
 |
|