Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

симулация за курсов проект
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Cruise7777
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще те помоля само да ми го покажеш как ще изглежда като схема че така не те разбирам, в ръководството не пише.... имам друго ръководство но то няма нищо за ОУ Sad. Това не е проблем ще го оправя някакси, само ми покажи схемата ми как ще изглежда. Мерси предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Надявах се че ще се сетиш, ама хайде от мен да мине, днес съм в настроение Laughing

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:33    Заглавие: Отговорете с цитат

"Подпирането" или по-правилното отместването (англ. offset) го разбирай като постоянната съставка на напрежението от входния генератор. Желателно е това отместване да бъде половината от захранващото напрежение. Може да пробваш да го промениш от настройките на генератора.
Другия вариант, който ти предложиха е с два резистора от неинвертиращия вход на първия ОУ - единия към маса, другия към Vcc (+ захранване), като добавяш последователно между генератора и ОУ кондензатор например 4.7uF.

ПП: R3 го махни.
Е, малко съм се забавил, Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Cruise7777
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха един последен въпрос... понеже работех с този ОУ, ама се сетих че бях видял един по-подходящ за проекта ми (е то няма да има много голяма разлика) видях два извода за (+) захранването http://store.picbg.net/pubpic/62/7D/e3f90defb7f2627d.png в схемата която дават ги бяха наименовали Vdd и Ven. Правилно ли мисля, че всяко едно трябва да е 2.5V
Или просто да махна това Ven и да го свържа на късо с това до него и да го направя 5V Smile
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa334.pdf

Дейташита погледна ли го? Прочети описанието на първа страница.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Cruise7777
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Да... сега ми стана ясно Smile
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 9:49    Заглавие: Отговорете с цитат

В твоя проект има някои проблемни стойности, за които трябва да се консултираш с твоя ръководител.
1.-Мин. честота - 0 херца на входния сигнал автоматично премахва прехвърлящите кондензатори между стъпалата - усилвателя ти трябва да е постояннотоков , което е по-трудно. Като се има в предвид сравнително големия коефициент на усилване - 2500 , според мен задължително трябва да ползваш веригите за компенсиране на офсета на ОУ. Усилвателя ти трябва да е едностъпален, защото при еднополярно захранване постояннотоковия режим на първото стъпало ще вкара следващите в ограничение. Едностъпален усилвател с усилване 2500 и макс. честота 3 килохерца изисква ОУ с единично усилване над 7,5 мегахерца ( което не е голям проблем )
2.-Еднополярното захранване - 5 волта те задължава да вкараш ОУ в постояннотоков режим , както ти е писал Тропер, при което без входен сигнал на изхода ще имаш 2,5 волта. След това ,по задание трябва да подадеш входния сигнал и да получиш амплитуда на изхода от 2,5 волта. Това при 5 волта захранване няма как да стане даже теоретически, а камо ли ако трябва да се прави на практика.
Моя съвет е да се консултираш с ръководителя си, като предварително се подготвиш с добра аргументация , защото в този вид заданието ти е доста неизпълнимо, и да предоговориш някои неща - или премахваш постоянния ток във входния сигнал, или премахваш еднополярното захранване, защото с двуполярно няма да имаш проблеми.
Успех!
Върнете се в началото
Cruise7777
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 10:06    Заглавие: Отговорете с цитат

"Чудесно...." утре ще отида.... Sad
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

gakal хубаво го е написал , искам да добавя още неясноти - тези напрежения 1mV и 2.5V след като са променливи (но не и при Fin=0) какви стойности са аджеба - ефективни (по подразбиране) , или от връх до връх , демек пикови Upp ? При нулева входна честота естествено няма начин как да се турят кондензатори по пътя на сигнала , остава да се намери операционен ,който е пригоден за работа при еднополярно напрежение и си изкарва на изхода половината от захранването при нулево напрежение на входовете - пример LM358 . За съжаление последния е доста бавен и не може да изкара rail to rail на изхода , но има други ОУ , просто трябва да се потърси подходящ , то това май се оказва най сложното на туй задание ! Ето например MAX4012 - 200Mhz/600V/uS rail to rail , Vcc-5V - SOT23 - има ги в БГ. - слагаш два такива с един обикновен за серво по постоянен ток да ти компенсира офсета , че е по-големичък от необходимото и шашкаш преподавателя !
Или MAX4239 , който освен всичко по-горе и офсета му е 10nV/градус ,няма нужда и от серво !
Върнете се в началото
Cruise7777
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2012 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

имам ограничение за офсет под 10микро, на този е няколко мили Sad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети