| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 0:57 Заглавие: |
|
|
Ако батерията е маркова, на мен би ми се свидила батерията да я сложа в това фенерче  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 8:45 Заглавие: |
|
|
| Ако е със светодиод и няма нещо което да ограничи тока през него, няма да стане. 18650 има много малко вътрешно съпротивление. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 9:31 Заглавие: |
|
|
Недей да пилиш нищо!В интернет има куп клипчета какво става при брутално презареждане или разхерметизиране на литиеви батерии. Аз не им вярвах и си мислех че са постановка допреди 20 дни,когато получих урока на живо! Вярвам вече,че има Господ и той ме оттърва поне засега без последствия,като изключа уплахата и стреса,които ми се стовариха на главата! Батерии колкото искаш,най-различни размери. По-добре си вземи един размер надолу,все ще намериш начин да удължиш пружинката и да си решиш проблема. Само не дърпай дявола за опашката!
Starija ,всички фенерчета,които съм виждал,а те са много,са или с подходящия драйвер за съответния светодиод,или с някакво такова подобие,но в нито едно батерията не захранва деректно светодиода. Това въобще не е проблем! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
vesodimov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 9:44 Заглавие: |
|
|
| Тръгвам по магазините със шублера. Без майтап. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 9:45 Заглавие: |
|
|
Има 18650, които са по дълги, защото има вградена Protection board(защитна платка) вътре.
Попадал съм и на фенерчета, които са директно диода към батерията, има такива с резистор, има и такива с драйверна платка.
Лошото беше за 2 лазера, червен и лилав, които бяга над 100лв а бяха с резистор от батерията. На единия му обърнах батерията погрешка, на другия му сложих 2 по малки за 2х3,2V
Реално с 3те лазера ми пратиха 2 батерии 18650 и 2 по малки, които последователно стават като 18650. По снимките в нета реших, че червения може с 2те батерии ама не точно
Зеления още работи, той е с драйверна платка а беше най-евтиния.
Всички лазери ги продаваха за 200мW
Цената за фенерчетата предполагам също не е определяща какво е вътре. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 9:47 Заглавие: |
|
|
Какви шмиргели,какви 5 лв.....
Вземаш си 18500 и подлагаш нещо на пружината-може гайка М6,може 3 монети по 1-2 ст. или каквото и да е метално-важното е да обере луфта.
Цяла дисертация за една батерия....
 |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 12:20 Заглавие: |
|
|
Аз не съм видял чак толкова фенерчета, но тия от китайските магазини с по 9-12 диода, а също и челниците се захранват директно от 3 ААА батерийки. Разчитат на по-голямото вътрешно съпротивление. Най-лесния пример - запалките с фенерче. gogo като подложиш гайка батерията по къса ли ще стане?  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 13:09 Заглавие: |
|
|
| Starija написа: | ...gogo като подложиш гайка батерията по къса ли ще стане?  |
Той предложи да се вземе 18500, а не 18650.  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 14:03 Заглавие: |
|
|
Взимам си думите назад - просто не съм прочел добре.  |
|