| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pa4oo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 28, 2012 10:47 Заглавие: BLAUPUNKT NAVI PLUS BNO 881 SAFE |
|
|
Здравейте, кода се знае, собственика два пъти го е объркал ,сега при първо вкарване на верния код излиза SAFE и като вкарам втори път се появявя надписа 1 CODE Einagabe falsch и до там, трите плюса ги има , да чета ФИСА и да го кача за преправяне или нещо бъркам . Благодара предварително.
ето от тук може да видите файла четено е като 24с16 http://dox.bg/files/dw?a=1725767b87 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 28, 2012 21:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | да чета ФИСА и да го кача за преправяне или нещо бъркам | Дъмпа ,който даваш от къде е?? В него не се забелязват характерните 3 еднакви кодови реда???Кода сигурен ли си ,че е верен!! Относно safe + 3x12V + чакаш 1час ако всичко друго ти е наред! Ако това е дъмпа от фис модула трябва да имаш три еднакви реда в началото ..... 10 20 30 или 20 40 60 , а при теб ги няма ??
и обикновено го четат като 24C32 !
Успех!  |
|
|
 |
pa4oo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 7:39 Заглавие: |
|
|
| да ,бина го свалих от тази навигация и аз като се рових из подобни бинове видях че трите реда не се повтарят, но реших че може да е така, за кода собственика твърдо заявява че преди време го е вкарвал при смяна на акумолатора , паметта е четена с WILLEM и после със SEEPROG направих проверка ,четох я като 24с16 защото като 24с32 неще да се прочете и с двата програматора така се случи.програматорите са здрави пробвах веднага с други памети , има отделно захранване на програматора и на навигациятя. |
|
|
 |
doik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 7:57 Заглавие: |
|
|
| Така захранено и на мен seeprog даваше грешка при четене.Пробвай навито да не е захранено от евробуксата,само маса и +5v от програматора–при мен така четеше и записваше нормално.Успех. |
|
|
 |
pa4oo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 12:33 Заглавие: |
|
|
| Така стана, само захранен програматор чете като 24с32 ,но записа е почти същия и нямя повтарящи се редове, интересното е че навито ми позволявя да вкара кода по два пъти и на втория път все едно че забива и след рестарт на захранването пак същата процедура това е 24с32 записа http://dox.bg/files/dw?a=e518947cac пропуснах да спомена че направих проба да запиша друг бин и да върна този който свалих ....пише се и трие без проблем. сега клиента спомена че е ходил да го закачат за да изтриели грешката на навито....... възможно ли е от там да са омазали дъмпа. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 29, 2012 20:54 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | това е 24с32 записа |
Ами според мен не е добре!! Може би неправилно четене на фиса или вече повреден дъмп?? От това ,което съм чел по форумите : захранва се радиото 3x + 12V и GND и се включва след това се включва съответния програматор с който разполагаш като към радиото си подвързал от програматора само GND SCL и SDA на верните места на дъното !
Изчакваш около половин минута и тогава се опитваш да четеш като 24C32 !!
Успех!! |
|
|
 |
|