| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borkotiger Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2012 21:58 Заглавие: Програма за чертане, тестване на ел схими и... |
|
|
Здравейте!
Надявам се, че не бъркам раздела.
Знае ли някой такова "животно", с което мога да си начертая ел. схема, да си заредя софтуера в контролера и да ги тествам и двете. Идеята ми е да мога да тествам софтуера, преди да съм купил и сглобил платката с елементите.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 13, 2012 22:04 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че имаше една - Proteus. Май ще свърши работа, симулира логически схеми и контролери с програмите. Ако не бъркам името де, но така беше ми се струва. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 0:00 Заглавие: |
|
|
Инсталирах я, но няма (не намирам) библиотека с микроконтролерите. Искам да пробвам с PIC16F84a, защото имам книгата "PIC микроконтролери" и мога да ползвам готова програма за тест. Proteus я свалих от замунда и я обнових както си пише в торента.
Аз ли греша или трябва да дръпна от някъде тази библиотека? |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 0:27 Заглавие: |
|
|
Незнам какво си свалил от замундата, ама там идиотите са доста дефазирани във времето- дават много вехти програмки.
Намери и свали 7.10sp0 Build 12325
| Код: | | Proteus Professional може да симулира следните микроконтролери: 8051, ARM7, AVR, Motorola, PIC, Basic Stamp. Библиотеката с компонентите съдържа и справочни данни. |
програмата е с големина 120 МВ и я има примерно тук:
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3958483 _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 1:44 Заглавие: |
|
|
| Направих както каза, но пак ги няма пиковете. Всъщност аз ги търся в страничния бутон package mode и после бутона pick from libraries. Греша ли някъде? |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 2:07 Заглавие: |
|
|
Софтуеър се тества върху работещ хардуеър, а не обратното!  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 3:06 Заглавие: |
|
|
Търси в Library -> Pick Device/Symbol -> mikroproc... -> PIC16
И гледаш елементите да имат модел за симулация. |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 4:08 Заглавие: |
|
|
| ko-pach написа: | Софтуеър се тества върху работещ хардуеър, а не обратното!  |
Позволих си да те цитилам изцяло.
От твоите слова разбирам, че програмите за симулация са кьорфишек и е необходимо да си налепим схемата върху печатна или универсална платка да пуснем софтуера и да почнем да кълнем когато не тръгне?
Тази найт съм настроен благо понеже е Великден и няма да се отпусна да ти разкажа мнението ми за твоето мнение!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 7:44 Заглавие: |
|
|
| RM написа: | | Търси в Library -> Pick Device/Symbol -> mikroproc... -> PIC16 |
При мен го няма точно този път, но мисля че говорим за едно и също нещо. Аз съм с Proteus 7.10 и търся в pick packages/ keywords. Започвам да си мисля, че нещо не съм инсталирал както трябва. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 9:32 Заглавие: |
|
|
Най-вляво на екрана отстрани има едно да го наречем туулбоксче.Пъвото отгоре надолу е курсор (стрелка).Цъкаш на това под него т.е това ,което мяза на означението за операционен усилвател,след това под прозорчето с работния плот имаш надпис DEVICES и две бутончета "P" и "L".Цъкаш на 'P' и ти излиза търсачката в която си пишеш какво те интересува .Преди бях със 7.1 и имаше и PIC-овете и AVR-ите  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|