|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 31, 2012 0:04 Заглавие: аларма Paradox Esprit 727 (2) |
|
|
Здравейте,
Изрових тази две стари заключени теми :
МОНТАЖ НА АЛАРМЕНА СИСТЕМА PARADOX (SPECTRA 1727) и
Microchip PIC 16C84 за аларма Paradox Esprit 727 , и пускам нова , защото имам същият проблем, а се затруднявам с решението.
Централата е точно същата - SP65 http://www.paradox-russia.ru/content/blogcategory/22/65/
Клавиатурата ми е K10H 10-Зонова жична.
Системата е монтирана на място и "работи". В смисъл, че издава кратък звук при отварянето на вратата. Проблемът е, че не знам никакви кодове - потребител,администратор, инсталационен. Изчетох няколкото теми тук и останах със следните въпроси:
1. Понеже не виждам Ресет джъмпер, то така ли се нулира инсталационния код на тази централа :
"Соедините контакты PG1 и зоны 1 коротким проводом".
2. Ако инсталационният код не е заключен и аз успея да го нулирам, то това автоматично ли ще нулира и останалите кодове :експлоатационният код и "Код системного администратора" ???.
3. Налага се също, да увелича броя зони на алармата. Само, че никъде не видях колко е допустимата дължина на кабелите между датчииците (мук и обемен) и централата. Разстоянието е 30-40 метра ?
Другите въпроси ще задам после. Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
mjoro Активен потребител

|
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 20:50 Заглавие: |
|
|
Благодаря за помощта до тук.
Разбрах как се ресетва системата, но не разбрах, как да проверя дали инсталационният код е заключен - и ако да, как да процедирам . Нямам никакъв опит с алармени системи и вече се обърках в различните инструкции.
Същевременно, някак си, налучках един потребителски код. Даже си мисля, че е главният. Така, че сега алармата работи, но само в едно помещение, а трябва да включа охрана и в съседното помещение.
Тоест :
- Трябва да пусна кабели (20-30 метра) да вратите в съседното помещение и да свържа два магнитни, два обемни датчика и два-три пожарни. Както и един датчик тип Завеса (ако има такива), който да индикира при всяко влизане в зоната през деня (вратата през деня стои постоянно отворена).
Тъй като, това трябва да стане в София(Люлин), а аз по принцип съм от Варна,
то Моля, някой, който има възможност да помогне. Работата ще бъде заплатена, естествено. Чрез предварително уговорена сума.
Въпросът е спешен. Моля, пишете в лични или направо Тел: 0889 712 745
Как да разбера, кодът който налучках, мастер код ли е или само потребителски? |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 12:14 Заглавие: |
|
|
Най-лесния начин за проверка е влизане в инсталаторски режим. Ако не стане.. търси друга платка.
За завесата.. имаше едни гонг датчици които ще ти свършат работа. Май в Конрад ги предлагаха. С батерия са и са евтини.
Датчик завеса за алармена система е около 42лв с ДДС. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|