| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 8:00 Заглавие: Philips mod.20PT1354/58 - тръгва и минава в дежурен |
|
|
ch. L9.2E AA / SAA5542 / TDA8842 /TXO 11425093D
TV тръгва за 30 секунди и минава в дежурен. Понякога тръгва и може да работи цял ден но на другия ден пак неще. Смених 10-тина кодензатори по захранващите напрежения , паметта с дъмп няколко презаписвах взети от форум. Моля за помощ като къде да ровя , къде е схемата за протектор. Мисля че е свързано нещо около ТХО защото като откача отоплението ТВ продължава да работи с тъмен екр. Не е от кинескопа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 9:02 Заглавие: |
|
|
| Имах същия проблем със същотото шаси.Беше кондензатор,но не помня схемното означение. 47мФ/160В-това помня,защото ми се наложи да го сменям 2 пъти-първия път беше евтин Fujicon и изкара 2 месеца,после сложих Rubycon и вече 8-9 мес. не се е обаждал. |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 10:21 Заглавие: |
|
|
Ами пробвай го с външно отопление как ще се държи. Имал съм такива случаи. 2-3 витки на графита на ТХО с кабел и разделяне галванично на отоплението от платката на кинескопа. А напреженията как са? _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 11:46 Заглавие: |
|
|
| Кондензаторите на В+ ги сменях и двата. Външно захранване на отоплението слагах и с него минава в дежурен и тогава реших да прекъсна входовете на RGB така си работеше . Взех да сменям памет и запис дъмп уж се управи а на утре пак неще. Напреженията са точни. Киното сменях не се оправи. Мисля че е често срещан типов дефект но не намерих решени теми въф форума затова търся помощ. |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 12:10 Заглавие: |
|
|
В сервизното не ти ли дава някаква грешка? През времето когато работи има ли стабилни 160V на платката на кинескопа? _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
capitani Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 13:22 Заглавие: |
|
|
Според мен е кинескоп,скоро аз имах същия проблем и аз сменях кондензатори но без резултат и на края се оказа кинескопа. _________________ DATABASE OF TV WITH THE CHASSIS PHOTO |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 16:31 Заглавие: |
|
|
| Този кондензатор на 160В не съм го сменял . Утре ще дам отговор. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 16:51 Заглавие: |
|
|
| shopov написа: | | ... Напреженията са точни. Киното сменях не се оправи. |
Ами човека пише ,че е сменял кинескопа.Давайте нататък. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2012 18:09 Заглавие: Re: Philips mod.20PT1354/58 - тръгва и минава в дежурен |
|
|
Абе пише, ама напоследък пловдивските череши са на мода и не е лошо за 5 минути да го провери още веднъж | shopov написа: | като откача отоплението ТВ продължава да работи с тъмен екр. Не е от кинескопа | Руските академици правиха тази проба като изключиха 200 волта на видеоусилвателите, а нашият Академик ги удари в земята като сложи високото в стъклен буркан По разбираеми причини обаче и трите проби не дават информация за кинескопа. | shopov написа: | | Моля за помощ като къде да ровя | Първото нещо, което трябва да направиш е да влезеш в сервизен режим и:
1. Да видиш на колко часа е кинескопа?
2. Кои са грешките, от които изключва телевизора
3. Може да изключиш АКБ-то и да видиш емисията на трите цвята, без да сменяш кинескопа.
4. Докато си в сервиз (ако има проблем с емисията) телевизора ще работи и няма да изключва след 30 секунди.
Действай и чакаме да докладваш  |
|
|
 |
shopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 8:19 Заглавие: |
|
|
Вчера влезнах в сервизния режим . На екрана имаше тези натписи :
4938/L90EM2/1.1
SY AD
232/3/130/97/186/16/66
ERR 0/0/0/12/0
После намалих преобладаващите червен и син цвят.
АКВ-то го включих на еденица итака мерих напреженията на 3-те катода без картина /снеговалеж/ по 140В със картина по 100В. Излезнах от режима и намалих скрийна 200В като / картината стана малко с негатив/ , меря със стрелкови уред.
Тази сутрин пускам ТВ ,заработи без да спира и в серв. реж. ERR 0/0/0/0/0.
Завъртях скрийна да се нормализира картината, спрях го за половин час, пускам но този път пак отказва. ERR 12/0/0/0/0.
Иначе като заработи картината е добра. Това което не е за харесване е че на максимум осветяване картината е много осветена , оставено на 40 е нормално.
За 160_то волта при мен са 190В различно от схемата. Кондензатора го смених снощи но дефекта си остава. |
|
|
 |
|