|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dj_allien Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 14:41 Заглавие: Продавам Осцилоскоп Tektronix 465B с оригинални сонди! |
|
|
Здравейте колеги, Купих си PXI базиран осцилоскоп и "старата" машинка стана излишна. Става въпрос за иконата в измервателната техника - Tektronix 465B. Осцилоскопа не се нуждае от представяне, всичко си му работи идеално, с малката забележка, че галетният превключвател, за развивката по Y на канал 1 прави малко проблеми на някои от позициите, след побутване се стабилизира. Предполагам се нуждае от смяна на галетата, незнам, а може и с чистене да се оправи... Та, към него давам 2 оригинални сонди комплект и няколко малки сондички, както и пълно ръководство от производителя.
Цената е 320 лв.
При интерес ми пишете на skype: dj_allien за снимки и инфо, или на 0899378357 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 18:51 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, че пиша в темата, но имах същия проблем със същия осцилоскоп и решението може да е полезно и на други.
Въпросният галетен превключвател е просто един вал с гърбици. Контактите са закрепени на платката. Едни пружиниращи пластинки със закрепени на края им чрез пластмасови изолатори позлатени контактни пластинки. Там около въпросния превключвател има две малки кутийки - честотно-компенсирани атенюатори. При мен проблема беше в лоша спойка в единия атенюатор. Като гледам и останалите спойки в атенюаторните модули не ми изглеждат с много високо качество.
ВНИМАНИЕ! около контактните пластинки трябва да се пипа много внимателно, че пластмасовите изолатори на контактните пластинки са много дребни и крехки. Същото важи и при бъркане из атенюаторните модули да не се размести някой тример.
Атенюаторните модули не са запоени за платката, свалят се чрез внимателно издърпване. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 19:31 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ............ |
Те точно това е проблема.Имам го същия-същия проблем имаше.Най важното е температурата на запояване вътре.Ако е много висока -стопява нанесеното фолио на керамичната подложка.На ниска температура на поялника става бетон. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2012 19:03 Заглавие: |
|
|
На мойто FLUKE всички бутони цъкалки са в стъклени балони с някакъв газ, по ново е и няма такива големи Галетни превключватели.
Но другите ми скопове имат такива врътки, и как най добре да ги почистя. Tektronix 465B този модел не е ли от преди 80-те години на миналия век.
| Цитат: | | PXI базиран осцилоскоп |
Това цяло устройство ли е или е някакво съвместимо с PCI slot platka
Пропуснал съм този момент Може ли повече инфо. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|