| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 8:13 Заглавие: HYUNDAI CB2167BFS - мазало на екрана |
|
|
Състав-TDA9351PS/N/3/3 1997, LA78041, CD7522CS.
Дойде с гръмнал кондензатор и изгорял транзистор във веригата на стабилизатора за 5В. След смяна заработи.
Кондензатора след стабилизатора на 33В и той надут, смених го. Смених и оптрон + 2 та транзистора около него против уроки. Дотук добре но забелязах едни вълнички в изображението. И се почна...
видях един изтърван надут електролит - смених го. Добре но при запускане - екрана само горна половина.
Презапоих ВО и нещата около него че ми се видяха спойките лоши и нещата още по-лоши. А сега какъв е този дефект - фокуса ли изчезна че така стана?
http://img846.imageshack.us/img846/2121/dsc00085sr.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 8:38 Заглавие: |
|
|
ВО-то ти го няма -лъча е избягал на някъде. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 8:55 Заглавие: |
|
|
| Странно ми е че не е права линия в средата, досега само така съм вижал със сдухано ВО. Тука явно двуполярно е захранено и е в едната посока на майната си. Ще го проверя по късно с осцилоскопа, този го почнах снощи късно и за набързо а то какво стана... |
|
|
 |
rd128 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 9:40 Заглавие: |
|
|
| Смени чипа на вертикалната, и провери елементите около него но не включбай ТВ-то преди това защото може да ти съсипе кинескопа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2012 19:21 Заглавие: |
|
|
Хепиенд - резистора на отрицателното захранване на LA-то прекъснал, самата тя литнала...
rd128 - каво имаш в предвид че може да се съсипе кинескопа? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2012 22:23 Заглавие: |
|
|
| milenjs написа: | | ...rd128 - каво имаш в предвид че може да се съсипе кинескопа? |
Преди месец по подобен начин пратихме един телевизор в гюма и то 100 херцово LG. Понеже не можахме да намерим вложената интегрална схема за ВО, сложихме такава по сервизно,а тя бе различна. Менте ли беше, незнам но, с нея телевизора работи 10 секунди с изместен лъч. После се чу пук и шийката стана виолетова. Нататък не ми се говори. |
|
|
 |
|