Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странен адаптер за лаптоп 19V/3.42A

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:11    Заглавие: Странен адаптер за лаптоп 19V/3.42A Отговорете с цитат

Попадна ми адаптер PA-1650-22, 19V, 3.42A, със странен 3-изводен жак - вижда се на тази снимка. Не работещ. След мъчително разглобяване се оказа, че адаптера си е наред, но не се пуска - третия извод (пръстена в предния край на жака) е всъщност ON/OFF. Захранването на PWM контролера на конвертора минава през един оптотриак и за да тръгне адаптера от лаптопа трябва да се подаде някакво напрежение на 3-ия извод.

Знае ли някой за какъв лаптоп е предвиден този адаптер? При търсене в нета под същото име излизат адаптери, но без третия извод.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:19    Заглавие: Отговорете с цитат

На други подобни адаптери третия извод мисля че е някакъв контрол за батерията.Мисля че на празен ход трябва да работи без да имаш нещо на 3 извод Sad
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:11    Заглавие: За адаптера Отговорете с цитат

sacho, написал съм, че захранването на PWM контролера на конвертора минава през един оптотриак , модела му е IL420. Кое не разбра? Как ще тръгне без да се отпуши триака? Дори на платката, където е запоен третия извод, си има надпис ON/OFF. Сега по-ясно ли е?
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би това
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2012 9:55    Заглавие: За адаптера Отговорете с цитат

Да, това е. Благодаря на stefp за отделеното време и усилията.

Ако на някой му попадне такова чудо без признаци на живот, не бързайте да го отписвате или отваряте за ремонт. Аз се прецаках, вие недейте. За да го подкарате, подайте примерно +5V през 1 килоом на "пръстенчето" и адаптера ще тръгне чак тогава.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети