| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
boro2006 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 2:22 Заглавие: Централно закючване от Opel |
|
|
Здравейте. Нов съм във форума и се надявам да не съм объркал раздела. А проблема ми е следния:
Имам Пежо 205 което има поставени машинки за централно на вратите (отпред с 5 а отзад с 2 кабела), но нямах управляващата електроника към тях понеже бяха вързани към алармата (изгоряла вече) и днес ми изпадна една електроника от опел (стар модел) с 12 кабела, но не знам как да ги свържа, защото ми омръзна всеки ден по няколко пъти да отключвам и заключвам 5 врати. Ако може да дадете някакви насоки ще съм ви много благодарен.
Ето и малко снимчици на въпросната електроника: Снимки |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 2:49 Заглавие: |
|
|
| Добре а като отключваш предна лява, се отключват и другите, така ли ? |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 8:33 Заглавие: ... |
|
|
Така като го гледам модула е от Астра Ф , на Вектра А май е същия .
Ето една цветна схема на ел. оборудването за централно на Вектра А ,дано е от полза ....
 |
|
|
 |
boro2006 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 11:43 Заглавие: |
|
|
| Ами в момента не се отключва нищо когато отключа предна лява защото машинките са вързани само с 2 кабела към алармата. Затова и искам да сложа въпросната електроника за да отключва всички врати при отключване на някоя на която има контролираща машинка. Схемата ще ми свърши работа, а въпросната номерация на схемата дали отговаря на номерацията на крачетата на буксата понеже и те са номерирани от 1 до 12? |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 12:08 Заглавие: ... |
|
|
Трябва да отговарят ...но модула ти е в ръцете , гледай схемата и сравни .
Можеш и да го тестваш "на масата" дето се вика ...
на 3 и 9 пин , подаваш +12волта
на 11 - маса
6 и 2 изводи отключване\заключване ....може и да са обратно,фабрично при опела тия двата извода идат от бравата на шоф. врата..
7 и 8 изходи към машинките ..
Имай в предвид че опелското централно се управлява с минус \ маса
т.е. за да тестваш модула навързваш по посочения начин и после с допиране на изводи 6 или 2 към минус\ маса , ще включи и съответното реле . |
|
|
 |
boro2006 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 12:23 Заглавие: |
|
|
Мерси много за помоща. Сега ще седна и ще го навържа набързо да видя какво ще стане и дано имам успех.
Всичко стана перфектно. Още един път мерси за помоща. Направо трябва да те черпя нещо. Малко се шашнах около проблеми с намирането на читава маса по купето ама се оправи накрая всичко. |
|
|
 |
|