| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 18:31 Заглавие: |
|
|
С Пелтие е ясно , че няма да стане .
Присаждането на климатик при повече късмет би могло да излезе и под 1000лв . , но алтернативата е отворени прозорци ..... или ако колата е комби - прозоръчен климатик на задното стъкло плюс инвертор 12V -> 220V . Последното е по-скоро шега , макар че съм си мислил дали не би могло да стане , но си купих кола с фабричен клима . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 18:43 Заглавие: |
|
|
И тва с газта го забрави,като опция .Във форума на Рено обсъждахме темата преди доста време и се стигна до извода,че без значителен поток от газ,няма как да се случат нещата т.е трябва да имаш доста голям разход на газ,за да усетищ нещо,което обезмисля нещата  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 19:04 Заглавие: |
|
|
За големия поток газ да - наистина трябва да е безумно голям, освен това нито мембраните на изпарителя ще са доволни, ако са студени, нито свещите на автомобила. При същата повреда, като на цитирания изобретател - студена вода в кръга на парното и газовата - колата ми просто умира, а студеното от парното не е достатъчно студено за да служи за климатик.
Единствения вариант е климатична система с хладилен агент (фреон) и компресор. За опростяване евентуално компресора може да бъде електрически задвижван, но това ще товари алтернатора. Чувал съм че има някакви "италиански" афтермаркет универсални климатици, ама не съм виждал такова животно. Доколко знам цената му без монтаж е около 1000, та пак се връщаме на старата песен....
П.С. Не се ли е произвеждала Вектра А с клима? Не знаех.... Тогава се отказвай навреме...
 _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 20:04 Заглавие: |
|
|
Всичко опира до мерак,пари и време .Ако ги има и трите,що пък да не се опита човек...  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 20:36 Заглавие: |
|
|
Една идея
Ако се направи голяма по площ серпентина(примерно 7-8 радиатора от парно за кола) и малък балон и се напълнят с амоняк ще се получи хладилник като тия старите.Балона е в най-ниската точка и се подгрява от водата в двигателя.Такъв е климатика в совалката  |
|
|
 |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 20:55 Заглавие: |
|
|
явно няма да се получи моята идея
жалко  _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:14 Заглавие: |
|
|
| До колкото знам температурната разлика между двете страни на пелтието трябва да е максимум 25-30 градуса.Като при 30 градуса температурна разлика КПД-то клони към нула.До 20 градуса разлика работи добре. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:34 Заглавие: |
|
|
Хайде към говорилнята (засега), преди да климатизираме совалката.
Работещото решение е на 1 страница - смяна на автомобила с по-нов и съответно да има климатик и др. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:35 Заглавие: |
|
|
Максималната температурна разлика е около 65
тук
но колко е ефективен е друг въпрос.
Пробвал съм ги "наобратно"...не се струва |
|
|
 |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 22:39 Заглавие: |
|
|
някой изобщо експериментирал ли е с подобни елементи и какви са му впечатленията ? няма ли да има ефект от 2-3 200 ватови плочки например ?
или само за охлаждане в компютри стават тия пелтие-та ? _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
|