| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост Гост
|
Пуснато на: Съб Май 14, 2005 20:55 Заглавие: Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворматор |
|
|
Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворматор:?: Става въпрос за мошност над 10А.
Предварително благозаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Съб Май 14, 2005 21:18 Заглавие: |
|
|
Има такива преобразуватели който делят напраженито да две.
И хоби кит предлагат готови ако не се лъжа _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Съб Май 14, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
А някой да има под ръка схема  |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 16:52 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | Има такива преобразуватели който делят напраженито да две.
И хоби кит предлагат готови ако не се лъжа |
Има ама аз не мога да си намеря......И много ми трябват. |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 17:47 Заглавие: Re: Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворм |
|
|
| Гост написа: | Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворматор:?: Става въпрос за мошност над 10А.
Малко доуточнение-каква е тая мощност 10А?Не се заяждам,но е важно да се знае.Тези 2х14,5V,двуполярни ли са?Трансформаторът колко волта променливо напрежение дава на вторичната и каква мощност е?Може и аз нещо да не съм разбрал ,но ми се струват важни тия доуточнения... |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 19:56 Заглавие: Re: Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворм |
|
|
| Chelsea_69 написа: | | Гост написа: | Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворматор:?: Става въпрос за мошност над 10А.
Малко доуточнение-каква е тая мощност 10А?Не се заяждам,но е важно да се знае.Тези 2х14,5V,двуполярни ли са?Трансформаторът колко волта променливо напрежение дава на вторичната и каква мощност е?Може и аз нещо да не съм разбрал ,но ми се струват важни тия доуточнения... |
И аз не се заяждам но тои каза че трафа му е 29 волта и е над 10 ампера и иска галванично да раздели напрежението а мощност се смята по формулата Р(мощността)=U(напрежението).I(тока)
А по темата не мога да се сетя как точно беше схемата но потърси в интернет  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 21:55 Заглавие: Re: Как да направя 29V на 2X14.5V без да донавивам трансворм |
|
|
| electronics написа: |
А по темата не мога да се сетя как точно беше схемата но потърси в интернет  |
Ти не разбра ли,че той иска всичко на готово.....  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 15, 2005 22:48 Заглавие: |
|
|
Гост, ако искаш двете вторични да са галванично разделени няма да мине без траф. има едни DC-DC преобразуватели които представляват цялото устройство заедно с трафа поместено в кутиика и импрегнирано но те са за ток не по голям от 500mA.
най добре уточни какво искаш и за какво ще го използваш защото подозирам че не ти трябват галванично разделени напрежения. _________________ home studio |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2005 7:33 Заглавие: |
|
|
| Действително има много неясноти в постановката на задачата, но мисля, че е необходима изкуствена средна точка за симетлрично захранване. Ако тези 10А няма да текат през средната точка, т.е. ако става въпрос само за нулев потенциал, може да се постави една комплементарна двойка с p-n-p и n-p-n транзистор със симетричен базов делител. Между средната точка и двата захранващи проводника трябва да има някакви кондензатори. Ако обаче през искуствената нула ще тече силен ток, загубите върху комплементарните транзистори ща бъдат огромни. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
ето ти схема с която от 1 вторична намотка вадиш 2 напрежения. схемата върши работа и за големи токове. _________________ home studio |
|
|
 |
|