| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2012 15:16 Заглавие: SMD елемент |
|
|
| Какъв е този SMD елемент в корпус SOT23 и маркировка "N010Q", а може да е и "N0100", не се чете добре? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |

|
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 0:28 Заглавие: |
|
|
Какви захранвания използва, че успя да опукаш камерите ?
Питам само информативно, тъй като продаваме много за камери, но не ползваме, нали знаеш как е
погледни във футурел, там имат твоя транзистор, казва се irlml6402 и е само 27 стотинки
Дали са го много бавен на пръв поглед, но са пуснали гейта през 90 ома, реално си е супер бърз. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 10:55 Заглавие: |
|
|
Дълга история. На този обект са към 20 камери. Старите са към кепчер платка в сървърното помещение. По-новите 9 бр. са към DVR. Захранването е "някакво черно" импулсно с радиатори отзад и външни обратни връзки с мостчета, монтирано от друг майстор. Добавих нова камера и спрях само захранването, като DVR-а остана включен. Там са разни екстендери, оптики, преобразуватели, UPS-и и т.н. С една дума да не ги конфигурирам в случай на нужда, защото по софтуера не съм много в час. При включването на захранването две камерки починаха. Едната, която съм демонтирал се мъча да я възстановя, но нямам особени надежди. Захранването минава през диод, който също е прекъснал. Въпросният елемент, който се оказа транзистор е пълно късо и окъсява захранването. На входа има и ценер, който е изправен. Там са едни халета, кабели, линии по 50 м. и повече, така че какво стана не разбрах, само резултата е налице и трябва да го възстановявам.
Последната промяна е направена от taralion на Вто Май 01, 2012 17:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 12:50 Заглавие: |
|
|
Камерите са на общо захранване до колкото разбирам, съответно минуса е общ за много неща, включително зануляване и заземяване.
Галванично разделено захранване за всяка камера е добро решение. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 17:52 Заглавие: |
|
|
Ясно, но сме много майсторите и всичко се надгражда. Утре ще имам път към Столицата, ще взема нещата и ще пиша как нищо не съм направил.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 20:43 Заглавие: |
|
|
| Резултата ми беше ясен. Едно смениш то друго се отвори. Както казваше един приятел: "По-добре през загубените часове за ремонта работи друго и изкарай средсва, с които си купи ново от ремонтираното изделие". Явно има право, но остава "чешенето на крастата." |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 21:40 Заглавие: |
|
|
Е аз така се научих да купувам много излишни неща, като правя поръчки, просто трябва да знам за къде са ми, нищо, че проекта може да се сбъдне след 5 години.
Какво се издъни сега? _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 9:50 Заглавие: |
|
|
| Има един дросел, който грее буквално след 1-2 сек. Друга която е SMD и също започва да грее. Явно има много проблеми, а другите елементи са чипове и матрица. |
|
|
 |
|