Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SMD елемент

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пон Апр 30, 2012 15:16    Заглавие: SMD елемент Отговорете с цитат

Какъв е този SMD елемент в корпус SOT23 и маркировка "N010Q", а може да е и "N0100", не се чете добре?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 30, 2012 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

SI2301
http://61.222.192.61/mccsemi/up_pdf/SI2301(SOT-23).pdf
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 30, 2012 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

До тук добре. Обаче от къде да го намеря или евентуално някъкъв заместител в стандартен корпус? Става дума за другата ми тема: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=84569&topicshow=Търся платки за камери със Sony 1/3" Super HAD CCD sens
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2012 0:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви захранвания използва, че успя да опукаш камерите ?
Питам само информативно, тъй като продаваме много за камери, но не ползваме, нали знаеш как е Smile

погледни във футурел, там имат твоя транзистор, казва се irlml6402 и е само 27 стотинки

Дали са го много бавен на пръв поглед, но са пуснали гейта през 90 ома, реално си е супер бърз.
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2012 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Дълга история. На този обект са към 20 камери. Старите са към кепчер платка в сървърното помещение. По-новите 9 бр. са към DVR. Захранването е "някакво черно" импулсно с радиатори отзад и външни обратни връзки с мостчета, монтирано от друг майстор. Добавих нова камера и спрях само захранването, като DVR-а остана включен. Там са разни екстендери, оптики, преобразуватели, UPS-и и т.н. С една дума да не ги конфигурирам в случай на нужда, защото по софтуера не съм много в час. При включването на захранването две камерки починаха. Едната, която съм демонтирал се мъча да я възстановя, но нямам особени надежди. Захранването минава през диод, който също е прекъснал. Въпросният елемент, който се оказа транзистор е пълно късо и окъсява захранването. На входа има и ценер, който е изправен. Там са едни халета, кабели, линии по 50 м. и повече, така че какво стана не разбрах, само резултата е налице и трябва да го възстановявам.

Последната промяна е направена от taralion на Вто Май 01, 2012 17:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2012 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Камерите са на общо захранване до колкото разбирам, съответно минуса е общ за много неща, включително зануляване и заземяване.
Галванично разделено захранване за всяка камера е добро решение.
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2012 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно, но сме много майсторите и всичко се надгражда. Утре ще имам път към Столицата, ще взема нещата и ще пиша как нищо не съм направил. Very Happy
Върнете се в началото
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2012 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Резултата ми беше ясен. Едно смениш то друго се отвори. Както казваше един приятел: "По-добре през загубените часове за ремонта работи друго и изкарай средсва, с които си купи ново от ремонтираното изделие". Явно има право, но остава "чешенето на крастата."
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2012 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Е аз така се научих да купувам много излишни неща, като правя поръчки, просто трябва да знам за къде са ми, нищо, че проекта може да се сбъдне след 5 години.
Какво се издъни сега?
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2012 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един дросел, който грее буквално след 1-2 сек. Друга която е SMD и също започва да грее. Явно има много проблеми, а другите елементи са чипове и матрица.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети