| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mironski Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2008 Мнения: 121 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 13:26 Заглавие: |
|
|
Привет.
Бях горд притежател на едно такова устройство дълги години.
Елементарно изпълнение за затопляне и обръщане.
Имаше си живачен термометър и живачен влагомер, но само за визуален контрол.
Достигал съм около 85% люпене, с добавка на още съдове с вода, за увеличаване на влагата след 18-тия ден от люпенето.
Имаше и аларма с батерия от 4,5V за прекъснало захранване.
Като цяло - желязна машина, но отиде като подарък.
Все някъде, може и да има из страната от тях.
Просто като идея е мнението ми.
Последната промяна е направена от mironski на Вто Май 01, 2012 19:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 15:47 Заглавие: Парите имат значение |
|
|
Не мислете че сега чувам за тези датчици,но ми трябват 5 броя в момента,а при наличието на толкова чаркове в чекмеджетата...тая цена!!!!!!!!!!
А между другото ИПХ 10 работят превъзходно,особено тези криви термометри дето да се убивш не можеш намери у нас. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 14:29 Заглавие: |
|
|
Ей сега,докато чета и пиша,ми цъка единият от шестте терморегулатора,които сътворих в последните 2-3 дни. Сега ги настройвам,може и снимчица да пусна утре Трябва да станат за петък,че клиентът напира! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nikec Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 19:02 Заглавие: |
|
|
Започнах да мисля как точно да проектирам кутията на инкубатора и веднага възникна въпроса дали нагревателите да са разположени най-долу в кутията или най-горе ? Ще правя малък инкубатор за 30 яйца.
Нагревателите на инкубатора които бях правил преди време бяха на дъното, на 15 сантиметра над тях беше ваничката с водата , след това яйцата. Най горе бях разположил два вентилатора за циркулация на въздуха..
В нета съм виждал и от двата варианта - какви са предимствата на едните и какви на другите ?
При естественото люпене кокошката топли яйцата от горната им страна. _________________ Тока удря лошо ! |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 22:17 Заглавие: |
|
|
Трябва така да го конструираш ,че топлият въздух да идва отгоре.Нагревателя да не е в камерата с яйцата.Не забравяй отворите за проветрение , по спонен единия е в най-долната точка на инкубатора.За 30 яйца горещо ти препоръчвам да не слагаш вентилатор , поради ред причини(сигурно ще има хора , които са на друго мнение).Материали като стиропор и други поли-изолатори също не са за предпочитане  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:26 Заглавие: |
|
|
Нагревателя (крушките)-най-горе,под тях вентилатора. Акоразстоянието до яйцата е малко-преграда с отвори за циркулация на въздуха. Имай пред вид че кутията не трябва да е с малка височина-трудно се осъществява циркулацията. Гледай да е куб или дори по-висока.Ваната с водата-долу на пода.Датчика на терморегулатора заедно с този на контролния термометър ги разположи някъде в средата на камерата. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:54 Заглавие: |
|
|
Облепи вътрешните страни на инкубатора с алуминиево фолио\да ти провежда по-лесно топлината\.В горната страна терморегулатора и нагревателя \при мен са крушки опиращи се във фолиото Непременно да има преграда между нагревател и камера та за яйцата и на която да е монтиран вентилатора и дупка за контролния термометър по средата на камерата и най отдолу садинита с вода _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
nikec Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 14:15 Заглавие: |
|
|
Начертах една скица на това което мисля да направя :
http://www.flickr.com/photos/26681720@N03/6992506784/in/photostream/lightbox/
Само не разбирам защо не е желателно да се ползва материал като стиропор , понеже съм замислил да направя изолацията с фибран , които няма да е в директен контакт с яйцата. Т.е. от вътрешната страна на фибрана ще има шперплат и алуминиево фолио.
За начина на работа на вентилатора имам два варианта 1) или да е вързан заедно с нагревателите и да се включва на периоди , 2) или постоянно да върти но на по-бавни обороти с по-малко подадено напрежение .
Относно циркулацията на въздуха нямам представа как правилно да разположа и оразмеря смукателните и изпускателните дупки. Дали да са по една по-голяма или повечко но по малки ... ?
Приемам всякакви критики и забележки относни циркулацията на въздуха, дупките и всичко за което не ви кареса в замислената скица. _________________ Тока удря лошо ! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 17:02 Заглавие: |
|
|
Според мен , така както си дал : фибрана ти е излишен ,вентилатора да върти в другата посока и само дупка за вентилатора на преградата и най много 2-3 вентилационни отвора по 5мм ще ти са достатъчни по капака.Нагревателя да ти е от 4 лампи по около 60 вата , свързани 2по 2 последователно.Вентилатора няма смисъл да си променя оборотите. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 18:29 Заглавие: |
|
|
Пичове, тези пилци не се ли измътиха по естествен път бе-9 страници лафче!?  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
|