| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
amal Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 16:09 Заглавие: Влияние на СОТ |
|
|
На входната врата имам датчик за движение с фотореле. През стената, вътре в къщата т.е. на около 40 см е устройството на СОТа. Вечер, щом включа СОТа или го изключа лампата светва, гасне, светва понякога за 30 мин. Същото и през ноща като мине котка или кола. Възможно ли е радиосигнала от СОТа да влияе на датчика? Смених датчика с друг модел, същото.
Подмених лампата с икономична-2Lили 2T , не си спомням в момента, която се свързва последователно с дросел. В свързването нямам грешка. Лампата започна да се включва и не изгасва. Накрая изгоря релето за движение. Вероятно дроселът товари релето Не мога да изместя датчика далече от СОТа, защото е под козирка и ще се мокри.
Сега само си бия главата. Има ли начин да спра влиянието на СОТа /радиосигнала/ върху сензора? Нещо като екран или заземяване?\
Последната промяна е направена от amal на Съб Апр 28, 2012 9:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2012 19:36 Заглавие: |
|
|
| Ами увий го са алуминиево фолио за проба, от това за готвене.остави отвор само на прозореца на датчика. |
|
|
 |
amal Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 9:35 Заглавие: |
|
|
| Увих датчика със станиол най-внимателно. Ефект-нулев. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 9:43 Заглавие: |
|
|
Да беше и занулил фолиото...  |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 9:48 Заглавие: |
|
|
Tези лампи с датчиците за движение не работят коректно с енергоспестяващи лампи. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
amal Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 8:46 Заглавие: |
|
|
| Махнах енергоспестяващата лампа и съм с обикновена. Тъй като лампата не светва през деня при пускане на сот, значи СОТ сигнала влияе само на датчика за движение. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 9:00 Заглавие: |
|
|
| Този датчик си има фотодатчик който му позволява да се включва само през тъмната част на денонощието(естествено трябва да има врътчица с която да се регулира при какво околно затъмнение да сработва). |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 14:05 Заглавие: |
|
|
Тия датчици са много чувствителни към смущения в мрежата. Имам такъв и понякога го намирам през деня задействан,лампата си свети и не гасне. Отначало беше голяма чуденка,но един познат ме светна за тези смущения. Оказа се че проблемът се появява понякога след спиране и пускане на тока. Лекът е да се спре напрежението към датчика за известно време и после всичко се нормализира.Та вероятно и при теб това е свързано по някакъв начин със СОТ-а. Опитай да го захраниш от друга кутия (датчика). Знам,че ще ти е неудобно,но поне опитай с някаква времянка за да се разбере от де е проблема. Другия вариант,за който се сещам е да го захраниш през филтър-например такъв от повредено компютърно захранване. Изобщо тия датчици са добри,но понякога китаецът пести от към елементи и това ги прави неадекватни! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 18:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | 40 см е устройството на СОТа |
Мисля,че антената е много близко до датчика.Тези предаватели са с голяма мощност.А напрегнатостта на полето на такова разстояние е огромна.Най вероятно индуктира напрежение на входа на операционния усилвател,към който е закачен ПИР елемента.
С фолио може да пробваш,но трябва да го вържеш към корпуса на предаватела. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:13 Заглавие: |
|
|
Да при това положение почти 100% влияе. Аз съм пробвал такъв предавател 5 вата е и смятай че върха на антената пари като се пипа с пръст. Способен е да рестартира компютри, дори може да изтрие фискалната памет на касов апарат.  |
|
|
 |
|