|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikec Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 15:03 Заглавие: |
|
|
Нямам желание да се заяждам с никого.
Но мога да си призная , че благодарение на този форум (и по-специално на Wisi и Ditronix) успях да подкарам усилвателя до това му състояние.
След като тествам по-обстойно децибелите отново ще съобщя дали всичко е наред или ще имам нужда от още помощ. _________________ Тока удря лошо ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2012 15:58 Заглавие: Децибелите |
|
|
Ето пример каксе прави усилвател без да разбираш от тази техника - няма значение пикофаради,нанофаради или каквото и дае - на края са важни децибелите _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 14:17 Заглавие: |
|
|
Ами така е. Докато не се приеме закон усилвателите да се правят само от професори все ще има някой да пита за нещо....
nikec ,запомни че ако след стойността на кондензатора не е отбелязана дименсията,то тази стойност е в пикофаради. Ако това е така с резистор-стойността му е в омове. Тук има една подробност-според руснаците ако стойността на резистора е отбелязана с число с десетична запетая след него-например 2,0-тази стойност е в мегаоми! Какво да правиш-стандарти! И трябва да ги знаем и да се съобразяваме с тях.....
Примери:
кондензатори в схема:47;560- тези стойности са пикофаради
резистори-33;220-омове
руските резистори-2,2;1,0-в мегаоми; 2Е2-това са 2,2 ома
Дано съм бил ясен и най-вече полезен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nikec Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 18:43 Заглавие: |
|
|
Днес тествах усилвателя - доволен съм от качеството, чистотата и мощността на звука.
Отново благодаря на всички който помогнаха .
Сега се заемам да правя кутия за инкубатора който започнах , а след това може да сглобя някоя ексела , че много ги хвалят нещо май. _________________ Тока удря лошо ! |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2012 21:17 Заглавие: |
|
|
| nikec написа: | | , а след това може да сглобя някоя ексела , че много ги хвалят нещо май. |
Е това вече си заслужава труда.Пробвай и успех. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:29 Заглавие: |
|
|
Да,така е. EXELA-та наистина е много добра машина! Направиш ли я както трябва,с читави чаркалаци и с мерак-от раз набива повечето усилватели,които и се изпречат на пътя! Пък и траф имаш вече  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 7:41 Заглавие: толерирате незнанието |
|
|
Не мога да разбера защо толерирате хора които не искат да се учат а гледат наготово да сглобят нещо без да разбират как то работи.За такива цели има китове в магазините.Ето сега това момче ще иска да сглоби още един мощен усилвател,който се продава като кит.И вместо да прочете какво пишат за него професионалистите,ще пита на сто страници какво е това транзистор и още по сташния мосфет.И други дето също не четат се упражняват да пишат неверни неща.Нали младите ентусиасти ще четат и ще си мислят че може без да учиш да правиш разни готини неща! _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 11:14 Заглавие: |
|
|
Човече,ако не искаш да му помогнеш,не пиши! Аз много добре си спомням първия ден от стажа в сервиза в Провадия. Пита ме шефа какво учим в техникума и аз гордо отговарям :"Електроника!" И колко имаш по електроника?-Ами 6!-викам аз. Домъкна на бюрото един АКОРД и ми вика "Оправяй го,аз излизам,че имам работа"! Е,и? Мислиш ли че знаех от де да го почна? Върна се човекът,пита до де съм стигнал,аз мълча. Пет пари не струват шестиците без практика и помощ от колеги! Аз съм сигурен,че усилвателят който така разбуни духовете тук не е по силите на много "специалисти"! Особено тоя от книгата на Савов. ЕКСЕЛА-та тръгва от раз,ако се ползват читави части и не се допускат грешки. И свири много,ама много добре. Така че човекът ще си направи още един усливател,прави си и инкубатор,после ще захване друго. И все ще научи нещо. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 11:18 Заглавие: |
|
|
| nikec написа: | Днес тествах усилвателя - доволен съм от качеството, чистотата и мощността на звука.
Отново благодаря на всички който помогнаха . |
Считам темата за приключена.л Ако някой се пресети за нещо съществено - P.M. до модератор. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|