|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:32 Заглавие: |
|
|
| mihal написа: | mitaka79 аз съм го направил по просто, с обикновен датчик за движение- купен от хипермаркет за 15 тина лв.Датчика има и реле за време,осветлението се изключва след 10-15 сек ако няма движение в коридора.Може да се регулира да не работи през деня а само вечер .
 |
това мога да го направя лесно, като оставя само датчика който е в коидора! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:41 Заглавие: |
|
|
dodov ,това си е въпрос на конструкторско виждане! Всеки датчик има първоначално време за загряване на елемента,през което време изхода или е активен,или не е активен. Така че идеята на колегата е меко казано неосъществима. Колкото до PARADOX-ите- не са върха на сладоледа. Даже изобщо. И има и китайски,които са по-добри от тях. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
mitaka79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2012 6:46 Заглавие: |
|
|
| dodov написа: | Да не прозвучи като реклама. Използвай качествени датчици на Канадската фирма - PARADOX, а не китайски ментаци! Датчиците имат вътрешно захранване и не се задействат при включване. Тоест, изходното реле не се задейства при първоначално подаване на захранване, но се самотества самият датчик, и при преминаване на обект се задейства изхода. Захранването им е 12V от външен изправител. Релето е с нормално отворен и затворен контакт. Чрез него управляваш лампата.
http://prikachi.com/images/311/4719311p.jpg |
Да, това е ясно, че тези датчици са такива, с качествени няма да има проблем, но и са по скъпи, пък не ми се дават пари само заради това! Затова реших да си го направя сам!
Благодаря на всички които се отзоваха! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|