|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AGD Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 20:02 Заглавие: CROWN CTV 2116 - 11AK30S-2 |
|
|
Здравейте колеги!
Телевизора е с плосък екран ако има значение.
Накратко проблема - първоначално започна да разтяга горната част на екрана, имаше черти и нещо като огледален образ също в горната част в последствие изобщо изчезна картината. Досега съм направил следното: свалих BU808DFX и се оказа повреден/късо съединение между СЕ/, купих С5388 /дадоха ми го за аналог в магазина/. По платката виждам един издут кондензатор С631. Други елементи с променен външен вид не забелязвам. Четох, че при смяна на този дарлингтон е хубаво да се смени и кондензатора в базата му 10 мФ 63V. Тези елементи като ги сменя дали ще е достатъчно за да направя проба да включа телевизора и има ли опасност да изгори пак при включването С5388. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 22:32 Заглавие: |
|
|
| Ами правилно си се ориентирал. Първо смени издутия кондензатор. После махни BU808 и пусни телевизора, и виж какво напрежение, ще има на колектора му. Ако е значително над 125 волта, което ме съмнява, че няма да е така, виж захранването. Ако не е слагай 2SCто, смени му кондензатора от 10MF на базата - можеш да сложиш и на 100 волта за по-сигурно и пускай. Ако имаш късмет с транзистора - да не е менте, почакай 10-15 минути и виж радиатора. Ако не пари - ура. Без да опиташ не става. Кондензатора от 10MF на базата на транзистора, отдалечи от мощния резистор, до който е монтиран. Така няма да изсъхва, от топлината на резистора. Успех! |
|
|
 |
AGD Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2012 17:42 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти Иво! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|