Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с монитор на лаптоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jujkavn
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 11:26    Заглавие: Проблем с монитор на лаптоп Отговорете с цитат

Здравейте, цяла сутрин търся информация, но накрая реших да се пробвам в някой форум и да чуя мнения от специалисти или хора с повече опит от моя..
Та, събуждам се тази сутрин цък на компа, включва се, свети си диотчето - но монитора си остана черен.
Снощи мъжа ми гледал филм от него, като е бил свързан с телевизора чрез HDMI, и като приключил просто махнал кабела на HDMI-то от компютъра без да го изключи или да прави каквото и да е било повече...
Компютъра е марка Easynote TJ62, до сега никога не съм имала проблеми с него. Да добавя, че му липсват светлините на тъч пад функциите, понеже го взех втора ръка и му липсваха някои лапмички и приятел се захвана да ми поръчва нови части, също така и тъч пада на мишката не работи ( сама прекъснах кабелчето без да искам в опитите си да го отворя и почистя, но без ефект.. никога не съм работила с лаптоп преди Very Happy ) Но това се случи преди една година, сегашният проблем с монитора е нещо ново.
Включвах и изключвах около 10тина пъти, махах батерията, махнах рамта и я сложих обратно като се опитах с въздух да почистя отдолу ако нещо не е тамън ( не че вярвах, че ще има някакъв ефект, но на настолни компютъри работи ). Пробвах да свържа лаптопа с телевизора и да видя дали ще потръгне там, но уви не тръгва, пробвах и с Fn + F4, за да пратя сигнал до ТV-то - без ефект.
Също така забелязах, че не зарежда Windows 7, но биос-а да ( след като му дам delete или F2 вентилатора форсира, което предполагам е зареждане на биос.. Иначе какво става: Включвам, чувам вентилатора че тръгва и след това спира да работи или работи на изключително бавни обороти, защото с ръка отзад не се усеща вятър. Също така не издава звуци ако влизам в биос или каквито и да е звуци като цяло..

Още нещо което забелязах преди доста време, но нямах явни проблеми, въздухът който излиза от лаптопа когато работеше добре беше ужасно топъл, и все още излиза така..
Преди година когато ми изкараха диодите на тъч пад опцийките уж ми го почистиха, понеже мислех, че от там е проблема - но продължаваше да си духа топло. Не знам дали това е нормално.. Да споделя, че този лаптоп си го натоварвах като играех World of Warcraft на него.. Машината не е много слаба в случая, но си се натоварваше въпреки, че настройките на играта на графиката са на low и винаги съм поддържала компютъра в добро състояние ( всеки две седмици дефрагмент и почистване на дисковете от боклуци в регистрите и къде ли не.. )

Извинявайте, че описвам толкова подробно, мисля, че е важно Wink
Надявам се, че някой ще може да коментира..
Не знам струва ли си да го водя на ремонт или да си търся друга машина.. макар, че точно в момента възможност за нови технологии нямам... чакам бебе Rolling Eyes
Благодаря ви най-чистосърдечно за отговорите!

П.С. Забравих да спомена, преди няколко дена инсталирах нов ъпдейт на драйвера на видео картата, и като логнах в играта се виждаше, че видео картата не работи наред, картата на играта се виждаше разкъсано на части, но не се виждаше и много зле. Това, което направих е да върна ъпдейта както си беше преди, но така и не проверих дали вече нямам този проблем като логна в играта... изключих компютъра по-късно понеже ми се наложи да изляза. Същата вечер пуснах компютъра и не виждах абсолютно никакви проблеми мъжа ми започна да гледа филма и това е всичко.

Благодаря отново за вниманието..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 13:29    Заглавие: За лаптопа Отговорете с цитат

Търси сервиз... И не прави нищо повече, да не стане по-лошо!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
jorot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 10, 2012 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Търси друга машина и виж какви части може да продадеш от този. Ремонта вероятно хич няма да е евтин и резултата ще бъде несигурен, в смисъл може да поработи няколко месеца и да угасне пак.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети