| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gioko81 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 19:19 Заглавие: Пералня Zanussi ta850 смяна на лагер |
|
|
| Пералнята е на 7-8 години и единия лагер е заминал.Купих нов който върви с пластмасовата втулка и семеринга.В комплекта имаше и малко пликче с грес.Това което ме учуди е че по стария семеринг греста беше много по-вече от тази в пликчето.Въпроса ми е дали да сложа на семеринга допълнително грес и ако да каква? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 20:03 Заглавие: |
|
|
Четох преди време 1 изследване за издьржливоста на лагерите вследствие количеството грес с която работят . Оказва се ,че оптималното количество грес е около 30% от свободния обем в лагера .Всичко друго води до по-бьрзо износване на лагерите с 30-50% . Така че ако искаш да те надживее този лагер ,с малко интегрално смятане и мерене на обем на греста ,можеш да постигнеш максимума .Еееее! изследването беше за фирмени лагери ,а ти кои знае кви ментовки си купил ,та може да си спестиш труда да смяташ .  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 21:21 Заглавие: |
|
|
Лагер от грес не бои  |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 22:21 Заглавие: |
|
|
За първи път чувам, че на лагерите трябвало да се слага грес? То, че съм неграмотен в тая област, че може би има лагери, на които се слага грес, ама на двойно капсулован лагер(такива трябва да се ползват в пералните), да му се слага грес - не съм чул. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 22:32 Заглавие: |
|
|
| Ако трябваше да се слага щеше да има гресъорки, капсулован лагер как може да се гресира? |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 22:52 Заглавие: |
|
|
- па не може! А да сте чували /виждали/ същите лагери вътре чисто сухи ? Е, и това го има !
И казах само, че повечко грес няма да увреди никой лагер  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 5:46 Заглавие: За греста |
|
|
| Греста са ти я дали да намажеш семеринга и оста за да не се издере семеринга при поставянето. По принцип на семеринга не му трябва грес, но е хубаво да го понапълниш с грес откъм страната на пружината, най-вече за да не кородира тя. Все пак пералня е, влага си има. Каква грес - за това място всякаква става. |
|
|
 |
Gioko81 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 8:34 Заглавие: |
|
|
| Видях в един магазин че продават грес за семеринги но щом казваш че и друга ще ми свърши работа ще сложа литиева че такава имам. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 8:58 Заглавие: |
|
|
Капсулован лагер няма , има капачки които се махат лесно и се почиства и гресира ако е нужно.Греста не трябва да надвишава 30-те % както каза Иво , защото ако е повече лагера започва да загрява.Оста не се маже с грес , масло и др. подобни , а напротив подсушава се , обезмаслява се и се търка с креда или тебешир (няма да надере оста ако се набие правилно).Греста в пликчето е за семеринга , маже се целия включително и мястото където се допира с оста.
| Цитат: | | ще сложа литиева че такава имам |
Слагай смело , по принцип най-добре е греста да е с молибден
Последната промяна е направена от georg77 на Чет Май 10, 2012 15:48; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 10:04 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | За първи път чувам, че на лагерите трябвало да се слага грес? |
Правилното решение за този вьзел/ 1 опорна точка/ е 2 броя конусни лагери ,които нямат капачки и не са пьлни оригинално с грес .Как е изпьлнено в тази пералня ,питащия не е уточнил ,и почва пак голямо гадаене . |
|
|
 |
|