| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kristianvi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 22:13 Заглавие: Бръмчащ климатик Samsung |
|
|
Здравейте,
Преди около 1 година реших да си сложа климатик. Въпреки всички мнения в интернет реших да се доверя на моя опит и да си купя Samsung AQV12PWAN (така пише на външното тяло). През лятото нямах никакъв проблем, но когато го включих на отопление установих, че външното тяло бръмчи (не постоянно а само понякога). С моите жалки познания за инверторите заключих че най-вероятно бръмчи само при някаква мощност (нали инверторите можеха да я променят). Заради оплакванията на съседа се наложи да преместя външното тяло, но сега пречи на мен. Иначе през цялата зима работи и топли безпроблемно, дори и при най-големите студове. Видях да се обледи 2 пъти за цялата зима(той е на завет на балкона). Пропуснах да спомена че бръмчи и при размразяване. Кажете какво мога да направя, защото ако се обадя на сервиза, ще кажат че климатика си работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 22:58 Заглавие: |
|
|
Щом е преди година вероятно е в гаранция.
Направо звъни на сервиза и им кажи да идват, ако трябва да го свалят и да му правят диагностика в сервиза им.
И фирмата, която го мести от едното на другото място не го ли погледна преди да монтират отново?
Това е решението. Всичко друго ще е само писане... |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 23:02 Заглавие: |
|
|
Ако сервиза ти е читав няма да кажат такива работи.Просто трябва да се провери дали шумът идва от закрепването на компресора или от вентилатора на външното тяло - което е по-вероятно.Там може да е дисбаланс на перката или лагери на самия мотор.
Така по нета не става - трябва да се види и чуе.
Моя съвет - обади се на сервиза.Щом си го взел преди година още е в гаранция. |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 5:38 Заглавие: |
|
|
Моя климатик така бръмчеше. Сякаш изпадаше в резонанс някакъв. Хем беше чисто нов. Поне 10 пъти се обаждах в сервиза , дойде накрая един и се помъчи да ме убеждава че нищо му нямало и така си бръмчели. А беше от висок клас. Кериър. Накрая се обадих на един съученик който се занимава сега с климатици , дойде и ми настрои ниското и високото налягане на фреона. От тогава насам вече единствено мога да разбера дали външното тяло работи само като видя дали се върти перката на вентилатора. Никакъв шум. Като изляза на терасата се чува само въздуха как свисти от вентилатора. Не зная дали и той не ме изпързаля нещо, от климатици не разбирам много но ми каза че по принцип тези ги продавали с малко повече фреон от колкото трябвало и така се получавало понякога при не правилен монтаж. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 6:35 Заглавие: |
|
|
| Zdravkicha написа: | | един съученик който се занимава сега с климатици , дойде и ми настрои ниското и високото налягане на фреона. | Браво спечели приза за написана глупост за месеца Би ли казал как се настроиват наляганията на климатик Ако кажеш как става отиваш да настроиш наляганията на климатика на совалката Сега въпрос към питащия Обясни точно какво ти бръмчи на климатика Тази марка саси малко шумни но не разбрах теб какво те притеснява На какво е монтиран Тухла ,панел или нещо друго С тампони опитвахте ли Чакам отговор |
|
|
 |
kristianvi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 11:05 Заглавие: |
|
|
От автора:
Еми не съм сигурен как да обясня как бръмчи. Нещо подобно на дрелка, работеща на ударно пробиване. Като ли че изпада в някакъв резонанс, но като го пипнеш на вибрира. Не бръмчи винаги, а само на някакава мощност. Като си смени мощността(например когато отвориш врата и той си повиши мощността) бръмченето спира. Сигурен съм, че не е перката на външното тяло (тя си работи постоянно). Монтиран е на тухлена стена, с гумени тампони. Като го монтираха първоначално не го обезвъздошиха и затова като го местиха му смениха фреона (климатиците не работят с фреон ама не знам как да го нарека работното му вещество). Но той си бръмчеше и със стария, и с новия фреон.
(извинете за некомпетенния език) |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 21:45 Заглавие: |
|
|
Читава фирма да го провери и евентуално презареди (допълни) с фреон. Вероятно е намалял поради някаква причина. Като му сложат манометрите ще си покаже. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2012 14:21 Заглавие: |
|
|
| kristianvi написа: | | (климатиците не работят с фреон ама не знам как да го нарека работното му вещество). |
Определено климатиците си работят още с фреон  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2012 15:41 Заглавие: |
|
|
Инверторните климатици не се допълват.Зареждането става по кантар.
Ако е изпуснал фреон,се отстранява теча,тегли се останалото количество,вакуумира се и се зарежда по тегло на фреона.
По време на обезскрежаване вентилатора не работи,така че това отпада,компресора развърта до максимални обороти и тогава се получава този шум,който е свързан с количеството фреон.Това е имал предполагам предвид авторът,като казва,че са му настроили наляганията. |
|
|
 |
|