| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2012 21:17 Заглавие: |
|
|
Този токов трансформатор на входа ли си го сложил??? Не съм сигурен, че ще реагира на импулсното напрежение... Аз съм направил схема с еталонен резистор към - на силовото и операционен усилвател...
Иначе поставянето на вентилатор(и) ще е сериозен конструктивен проблем. Ще трябва да са най-малко 2 броя, за да могат да ги обдухват директно.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2012 1:17 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Този токов трансформатор на входа ли си го сложил??? Не съм сигурен, че ще реагира на импулсното напрежение... |
Ще! и то достатъчно бързо!
| p_stoyanoff написа: | | Аз съм направил схема с еталонен резистор към - на силовото и операционен усилвател... |
А каква мощност се отдава върху резистора?
| p_stoyanoff написа: | | Иначе поставянето на вентилатор(и) ще е сериозен конструктивен проблем. Ще трябва да са най-малко 2 броя, за да могат да ги обдухват директно.... |
Не е нужно директно обдухване а правилно разчетен въздушен поток!
П.П. Па да си задам ??? Как ще реализиреате схема при която с ответка може да бъде окъсен многократно всеки един елемент на моста по време на работа без да предизвикате дефектация на елемент-и? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2012 6:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | П.П. Па да си задам ??? Как ще реализиреате схема при която с ответка може да бъде окъсен многократно всеки един елемент на моста по време на работа без да предизвикате дефектация на елемент-и? |
Лесно! Ще го сложа в кутия да не пипат с отвертка
Ако става така с токов траф е много по-добре, защото няма да имам никаква връзка м/у силовото и 5В на контролера. Сега ако замине операционния ми ще удари и контролера. Аз съм сложил уж защитка на входа ама колко ще сработи е друг въпрос.Иначе ползвам 0,01ohm/40W.
Мислех си да сложа всичките транзистори върху термо ленти. Така ще са на един радиатор и ще мога да ги обдухвам по-добре. Само не съм сигурен дали е проводящо това чудо... |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Вто Май 08, 2012 18:10 Заглавие: Re: За вентилаторите |
|
|
| stojan написа: | | Но си е "игра" да се направи токовата защита. |
Не е ли повече играчка докато я настроиш? Трафа ако е навит добре не трябва да е проблем. Другото са няколко пасивни компонента. Поне това което съм гледал като токова защита на някой схеми, при теб може да е по-сложно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2012 13:40 Заглавие: |
|
|
Пробвах с токов трансформатор, но като меря след транзисторите стойността варира(по-малкия проблем) и е завишена многократно. Ако го сложа на входа е друго нещо. Не съм сигурен обаче дали е достатъчно добре за защита.
Stojan при теб защитата за какво време реагира??? Притеснява ме, че ако сложа токовия на входа ще стане много бавна... |
|
|
 |
stojan Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 10, 2012 15:54 Заглавие: |
|
|
В какъв смисъл бавна? Полето си лети бързо, ако имаш проблем с бързодействието може би е от управляващата електроника?
След мощните ключове се мери тока, който постъпва в трафа. Този ток ти трябва да ограничиш на теб. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 7:48 Заглавие: |
|
|
Моята схема е малко по-друга и този вариант е неприложим. Мисля че стана иначе! Благодаря!
Да попитам нещо друго. Гледам, че на повечето устройства (инверторни) поставят на входа филтър. Нещо изградено от индуктивност и кондензатори. Аз съм си поставил кондензатор 220uF след изправителя(както пише по книгите). Може ли някой да ми каже, този филтър(входния) само към представянето на устройството ли има отношение или е свързан и с надеждността?!
И устройството работи отлично! За сега  |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 8:19 Заглавие: |
|
|
Tези филтри целят основно да предпазят мрежата от вкарването на различните смущения, породени от импулсните устройства. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 11:54 Заглавие: |
|
|
| Филтрите са задължителни поне за устройствата, които са сериино производство, самоделките не се следят май. Но ако проектираш нещо за сериино производство, особено ако трябва да има сертификат накрая като например CE или чак TuV, филтъра е задължителен. Не е чак пък толкоз скъп. |
|
|
 |
|