Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV SAMSUNG CW-5083V шаси P69SA2 - тъмен екран

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stza
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Май 12, 2012 13:19    Заглавие: TV SAMSUNG CW-5083V шаси P69SA2 - тъмен екран Отговорете с цитат

Здравейте, попадна ми един телевизор SAMSUNG CW-5083V шаси P69SA2 с проблем - брайтниса му не реагира, няма значение в какво положение е плъзгача в менюто, тивито е много тъмно все едно брайта е на минимум. Иначе всичко друго си му работи. Търсех дъмп но не успях да намеря, мисля че ако го префлашна чипа 24C02 ще се оправи. Като се загледам в платката си личи че телевизора е бил ремонтиран преди - сменени са чипа за вертикалата KA2131, стабилизатора 7805, транзиртор Q806 C2331-Y осигуряващ 8V за видеото. Затова почвам да се съмнявам дали този транзистор Q806 като е изгорял някога си дали не е повлякъл със себе си и видеото ?
Също смених кондензатора C521 и пробвах да врътна тримера SUB-BRIG но без ефект.

Състава е от :
захранващ блок STRS6707
видео - TDA8362B
памет - 24C02
звук - 8200AH
вертикала - KA2131
процесор - SIM-135-2 C69607Y

Замерил съм напреженията по време на работа:
B1 - 125V
B2 - 32,5V
B5 - 14,36V
B7 - 7,7V
B8 - 5V
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети