| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 13:51 Заглавие: |
|
|
Аз си мислех, че подобрява надеждността...
То ако е за шумове в мрежата ще го преживея
Принципно не са толкова скъпи де. Мислех си да си сглобя такъв, но нещо не ми се занимава.... Нищо и няма на мрежата Тя е от руско време държи здраво  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 18:01 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Аз си мислех, че подобрява надеждността... |
И правилно си мислил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2012 19:33 Заглавие: |
|
|
Ако само предпазва мрежата от внасяне на смущения, как увеличава надеждността???
Може ли да си малко по-конкретен??? |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 10:07 Заглавие: |
|
|
Да, със удоволствие
Освен неговото устройство разработчика трябва да има предвид че в електроразпределителната мрежа има голям брой източници на на емисии някои от които са с голяма мощност като преходни процеси при комутация на реактивни и активни товари, природни аномалии и комутационни процеси на самата мрежа. Напреженията и токовете индуцирани при някои от тези процеси могат да достигнат хиляди волта при токове хиляди ампера и честоти разпростиращи се в целия електромагнитен спектър за кратко време.
И в случая нашия филтър освен да пази мрежата от смущения пази много повече нашето устройство от смущенията в мражата.
Но тези неща пишещите "компетентни" мнения би трябвало да ги знаят, нали?
Та ефекта от липсата на входящ филтър може да се сравни с ефекта да влезеш в манафска баня без гащи, дори и да оцелееш известно време няма да е много дълго  |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 11:52 Заглавие: |
|
|
Много внимание отделихме на тези филтри
Входните филтри биват синфазни и диференциални- служат за предпазване на мрежата от нашето устройство
Има изисквания например на нстандарта VDE-който се иска нека ги прочете- тях изобщо не ги интересува колко е защитено нашето устройство- гледат да не излъчваме маймуни в мрежата.
Защитаваме се от външни пикове с варистори.
В манавската баня с или без гащи, който е влязъл може би все е останал доволен.... _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 12:12 Заглавие: |
|
|
За варисторната защита съм съгласен.
Петров също има право, че трябва да се помисли за смущения в преносната мрежа.
По този въпрос мисля, че 2-та кондензатора (филтър след изправителя) ще се справят, ако говорим за някакви нормални смущения.
Сега ако има индукционна пещ 2MW.... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 14:26 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | По този въпрос мисля, че 2-та кондензатора (филтър след изправителя) ще се справят, ако говорим за някакви нормални смущения. |
Тези два кондензатора са доста прозрачни за честоти надвишаващи 700 - 1000 Khz ако не са взети допълнителни мерки, лошото е че прозрачноста им се увеличава с изминалото време - живот.
Електролитите с подобни параметри имат и еквивалентна серийна индуктивност ESL която влошава ESR при високи честоти.
И така, едно просто примерно въпросче, какво се случва при комутация чрез контактор без искрогасящи групи (каквито са всички комутации спретнати от БЪЛГАРСКИ "СПЕЦИАЛИСТИ") на 2KW асинхронен електродвигател, какви са отделените пикови мощности и в какъв честотен спектър?
ПП Със дълбоко уважавания от мен колега pilgrim не мога да си позволя да споря
Само искам да добавя че в споменатия пример VDE въобще не ги е еня кави глупости вършите и каква е надеждноста на вашето творение а само налагат изисквания да не пречите на останалите!
ППП Интересно в случая е че емисиите EMI на повечето съвременни импулсни преобразователи и без мрежовия филтър не недвишават изискванията тогава защо ли сериозните производители продължават да вграждат филтри въпреки оскъпяването достигащо сериозни суми при едросерийно производство.
И защо ли компани от класа на APC продължават да произвеждат и продават мрежови защити с интегриран филтър? Ааа! сигурно да предпазват мрежата от смущенията на нашето устройство!
ПППП А тук може да поразгледате куриозни цени на мрежови филтри които "пазят мрежата" от разни крайни стъпала, плеери и дакове  |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 20:55 Заглавие: |
|
|
Петров, така е .Бил съм на обекти където един заварчик заварява с базични електроди , а другия до него с рутилови и се оказва , че тоя с рутиловите заварва , а тоя с базичните "плюва" На една фаза са и двамата.Що става така незнам.Там масата е различна  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 22:02 Заглавие: За комутацията |
|
|
Подкрепям всичко казано от Петров, с изключение на едно - включването на мощни мотори през контактор БЕЗ искрогасителни групи не е български "патент", а световна практика. По простата причина, че там мощностите са такива, за да помогнат искрогасителните групи стават много пъти по-скъпи от мотора и контактора, взети заедно. Който не вярва - ще му дам да си копира стотици страници документрация на много немски, американски, японски и всякакви други реномирни производители, с който разполагам - никъде няма. За всякакви мощности, от части от киловата, до стотици киловати.
Така че да не обиждаме безпричинно българските инженери - от тях има и много кадърни. Както има и много некадърни примерно немски инженери. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 14, 2012 0:07 Заглавие: |
|
|
| stojan написа: | | Погледни схемата от линка ... | Тази схема е на обратноходов преобразувател тей като гледам и е направена така с два транзистора защото те са по-нисковолтови - забележи че се отпушват синфазно. Лично аз бих си хванал тока от долния транзистор с един шунт между емитер и маса, пасивен филтър RC, и ОУ. Виж при полумостов и мостов преобразувател вече не е удобно.
Иначе за големия ток пред ТО247, какво пък да кажем за AUIRF1404 ТО220 - 202 A при 25 градуса. Е ако го задържиш на толкова градуси при тоя ток, верно може и да ги прекара тия ампери.... много съм се чудил и аз как става тоя номер обаче  |
|
|
 |
|