|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MoH7aH4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 13, 2012 20:54 Заглавие: Изчисляване на XR-555, NE555 таймер |
|
|
Здравейте, нов съм както във форума така и в тази област "електрониката" имам един проблем и много бих се радвал, ако някой ми помогне с него или поне ми даде някакви насоки за него. Ето го и моят проблем: значи правя курсов проект по цифрова схемотехника и всичко съм направил, обаче ме карат да покажа на едната схема с таймер NE555 ето тази защо стойността на напрежението (резистора) е 560 или за някой кондензатор, защо стойността му е такава. Просто трябва да покажа от/чрез таймера, защо стойноста на даден резистор или кондензатор или каквото си избера е толкова. Търсих два дни вече как се изчисляват тия неща и не успях да разбера как става. Някой ако може да ми обясни как се изчисляват и най - вече да ми каже чрез кои формули се изчисляват, ще съм му много благодарен. Благодаря предварително !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2012 11:06 Заглавие: ЛЕЛЕ ОЩЕ ЕДИН СТУДЕНТ! |
|
|
Какви са тези преподаватели дето задават курсови проекти преди да научат студентите каква е мерната единица за съпротивление? _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|