Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Серво с ход 90 градуса.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2012 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам защо се мъчите с шведския:RtSort
Наистина варианта с електромотор е скъп.Там има изработка с жило и струва малко над стотина лева.
Дано да си наясно че изработката на самата клапа също не е много лека.Когато е затворена трябва да уплътнява идеално.Освен това отвътре всичко трябва да е полирано и без остри ръбове.
В дадения случай електромагнитът който ти предложих по-горе няма да ти свърши работа.Ако ти трябва само отворено и затворено - ами използвай машинка от централно заключване.Само не забравяй да и сложиш дълъг лост и някакъв метален екран за да не се стопи от температурата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Нед Май 06, 2012 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не се занимаваш със глупости и си сложиш сериозна изпускателна система няма да имаш нужда от клапан. Не говоря за нещо сглобено с части в магазина - не може да няма специалисти, които да ти направят нови тръби и да сложат подходящи гърнета. Има хора с по 7-8 литра двигатели, те как го правят?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
madracer4021
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2012 1:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Правопоточните изпускателни системи с по голям диаметър ще ми доидат малко шумни. И аз като повечето от вас не искам да ми надува главата. А с този клапан ще е само на моменти когато аз реша.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
soton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 14, 2012 10:15    Заглавие: Никой ли не чете по надолу? Отговорете с цитат

Те хората са дали и решението - по надолу в линка е снимано движение с вакуумен регулатор какъвто има към всяко делко и се изпълнява елементарно.Ако пък искате огромна клапа използвайте сервото за спирачките.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети