| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
prateli Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 10:29 Заглавие: Усилвател с TDA8560Q |
|
|
Здравейте, току що се регистрирах във форума, но го след от доста време!
Преди няколко дни намерих една интеграла 8560, явно съм я зарязал преди години и сега съм решил да направя непретенциозен домашен усилвател!
1. Мога ли да използвам обикновен адаптер с импулсно захранване 12волта(40-50вата) ?
2. Масите на сигнала(2ро краче) и на 5-то и 8-о краче, трябва ли да бъдат отделни?
3. Във дейташийта не видях дали е означено: корпуса(радиатора) на интегралата вързан ли е към маса?
4. Имам налични две 8 омови колони вкъщи! Тука математиката и формулите ми куцат, някой може ли да каже ....какво усилване да очаквам при такъв товар!
Прикачвам принципната схема, която драснах на бързо! Ако виждате сериозни грешки, моля коригирайте ме
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 10:53 Заглавие: |
|
|
Направи си едно сравнение за схемата, прочети и описанието. Трябва ти 8А ток от изправителя, трябва да има и запас. Това си е 2Х40W.
http://www.dobrikit.dir.bg/page17.htm |
|
|
 |
prateli Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 10:57 Заглавие: |
|
|
Схемата, която даваш е доста семпла ...диагностиката и стенд бая направо ги няма. Но поне разбрах за масите на 2,5,8 и корпуса
П.С Дааа даа колко съм прост, интегралата е стерео 2 по 40, а аз искам с 50 вата за захраня всичко |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 11:02 Заглавие: Усилвател |
|
|
За да не изкривява звука трябва доста добре да регулираш нивата на сигнала на двата входа. Радиатора за охлаждане трябва да бъде оребрен и 150 -200 кв.см. - иначе яко грее и вътрешната му защита сработва доста често. Това от опит. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
prateli Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 11:30 Заглавие: |
|
|
| Предполагам по-старите потребители, разбират замисъла на мненията ти...но аз не разбрах нищо от това, което написа! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2012 11:43 Заглавие: |
|
|
Не е трудно. В момента имаш копче (някаква интеграла) и искаш да му пришиеш балтон (захранване, охлаждане, кутия, евентуално тонкорекция и комутатор на входове).
Нещо, лишено от всякъкъв икономически смисъл. В диапазонът 30-80 лв се продават готови фабрични усилватели с много по-добри параметри и дизайн. Технически параметри и качество - също.
Това е нещо за автомобилно приложение, за съответен товар и захранване. И колоните ти не съответстват на написаното в datasheet. Сети се сам защо.
Така че си купи готов усилвател и не си губи времето с глупости. Дори и времето ти да е безплатно, ще се набуташ повече и то без краен резултат. Да не говоря че само за що - годе прилична кутия и врътки ще похарчиш повече. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|