Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

UPS APC SC620

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamtp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 16, 2012 22:25    Заглавие: UPS APC SC620 Отговорете с цитат

Здравейте колеги. Опитвам се да оправя един UPS APC SC620. UPS се води SMART, но изходът е с модифицирана синусоида(импулсна форма).Държи се общо взето не съвсем адекватно. При включване за няколко секунди на изхода излиза 220в. После опитва да си направи тест, но става само едно прещракване на релетата и изобщо не тръгва от акумулатора, пищи през 4-5 секунди и остава така. Изтеглих и инсталирах софтуера и свързах UPS към компютъра. Показва стойностите на мрежовото напрежение и това на акумулатора с доста фрапиращи разлики с действителните. При мрежа около 235в показва 188в, а при акумулатор 13,8в показва 7,5в. Ясно е, че при такова напрежение на акумулатора няма да започне теста. Акумулаторът се зарежда. Имам схема за платка с версия, завършваща с буква H, а версията на неговата платка завършва на К, но мисля че няма съществена разлика. Има едно АЦП ADC0848CCN, което мери 8 аналогови сигнала и подава 8-битов код към процесора (АЦП е с вътрешен мултиплексор). Напреженията на мрежата и акумулатора също се мерят с това АЦП. Логично е да се приеме че АЦП не е в ред и праща грешен код към процесора. В схемата има една инт. схема, за която въпреки усилията си не открих никаква информация в интернет - 360-2040B. Тя се управлява от процесора и клати транзисторите на изходния инвертор, а също и един преобразовател, който трябва да изработва 18в, а те всъщност са около 33в. На изходите на тази схема няма никакви импулси. Моля ако някой знае какво представлява тази схема да даде информация за нея. На входа за 220в на UPS има варистор, за който ми се струва че някой го е сменял, запояван е. Това ме навежда на мисълта че UPS може да е понесъл я гръм, я някое високо пренапрежение от мрежата и при това положение дявол знае още какво може да му се е случило по платката. Схемата я има на този адрес: http://upsclub.org/schem/APC/232/. С импулсни захранвания, вкл. и компютърни имам по-голям опит, но с UPS не много. Ще бъда много благодарен на всеки, който може да помогне с нещо.

Последната промяна е направена от plamtp на Чет Май 17, 2012 21:12; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ko-pach
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2012 2:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Дръпни му захранващия кабел и ако не работи на батерия - задръж пауър бутона (за около 10-на секунди) докато се чуе звуков сигнал и/или щракане на реле. Изчакай минута-две, мушни захранващия кабел обратно в контакта и го остави така. Не пипай нищо! След около час включи UPS-a от пауър бутона и виж дали се самотества успешно.
plamtp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2012 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

ko-pach, постарах се да изпълня точно указанията ти, но за съжаление тестът все така не става. Въпреки това ти благодаря. Мен ме притесняват тези грешни стойности на напреженията, които ми показва софтуера. Очевидно никой не може да даде информация за тази инт. схема 360-2040B. Аман от такива, които произвеждат някаква инт. схема, ползват я в разни устройства, но упорито не желаят да пуснат някаква информация за нея в интернет. Колко пъти вече съм търсил такива.
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Май 17, 2012 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, най-вероятно е специализирана и правена по заявка.Днес се сблъсках с подобен проблем.Едни ей такива LED ламби за BMW от които едната не светеше .
Оказа се проблемен драйвер за светодиода.При отварянето на драйвера се видя че надписите на чипа и транзистора направо са изпилени.
Просто хората си пазят пазара и технологиите.
Наистина свети добре с тия светодиоди на CREE от по стотина лумена ама 55 лири???
Върнете се в началото
ko-pach
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2012 0:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави софтуера ..

Батерията сигурен ли си, че е читава?
Имаш ли друга читава батерия (заредена) под ръка за проба?

Ако си сигурен в батерията - можеш ли да направиш клипче (със звук) за реакцията на UPS и/или опишеш подробно как индикира и какъв е Морзовия звук след провал на частта от теста?
plamtp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2012 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам друга батерия, но обещаха да ми дадат за проба, но не зная кога ще стане. Тази ми изглежда свястна, но нека да пробвам с другата и ако пак не стане, ще пробвам да направя клип. Интересно ми е ако имах подръка друг, работещ UPS, дали софтуерът пак щеше да ми показва такива грешни стойности на напреженията. Проверих за АЦП-то - могат да ми го доставят за около 12 лева. Скъпичко е, засега ще изчакам с поръчката.
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2012 21:30    Заглавие: За UPS Отговорете с цитат

Виж как са захранванията на процесора и АЦП-то, вкл. и за пулсации, както и референса на АЦП-то - по схема е 5V. Натовари батерията с някакъв товар поне 5А, и тогава я мери - UPS-а така прави. Хем ще рабереш колко е читава...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети