Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

продава моднат Technics SU-8055 - ПРОДАДЕН

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2012 0:49    Заглавие: продава моднат Technics SU-8055 - ПРОДАДЕН Отговорете с цитат

Мода се състои в замяната на оригиналните дарлингтон пакове СТК0050, със съставни от транзистори. Използвани са крайни TIP35C/36C.
Направени са преходни платки, схемата е с малко промени (добавен е тример за началния ток).
Не мога да описвам как звучи, но на мен ми харесва. Прави ми впечатление, че има предоволно бас.
Предният панел е в перфектно състояние, без нито една драскотина. За жалост обаче капака беше осран, още като го взех. Направих го с допълнителни страници, вижда се на снимките.http://eltehno.snimka.bg/other/technics-su-8055-moded.677698
Мощноста се запази, около 50-60 вата на 8 ома.
Цената му е 100 лв.

Намира се в Свищов, за страната с Еконт.

Последната промяна е направена от lusi blazev на Пон Юни 11, 2012 17:48; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2012 15:09    Заглавие: Re: продава моднат Technics SU-8055 Отговорете с цитат

lusi blazev написа:
Мода се състои в замяната на оригиналните дарлингтон пакове СТК0050, със съставни от транзистори........
Цената му е 100 лв.

Пичове, как е вьзможно да се хвьрля такьв труд и то на вятьра/цена на STK0050 e 3 евра/ ,а на всичко отгоре да се нарича и "мод" ? Страниците дето си ги направил ,са направо извьнземни Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2012 15:45    Заглавие: Re: продава моднат Technics SU-8055 Отговорете с цитат

ivo07 написа:
Пичове, как е вьзможно да се хвьрля такьв труд и то на вятьра/цена на STK0050 e 3 евра/ ...

Иво, то тея СТК-та от 6 лв. ги знаем всички какви са. Сигурен съм , че и ти ги знаеш що за стока са. Не да ги сменям всеки месец. Wink Така, че коментара ти е най-малкото неуместен.
Върнете се в началото
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2012 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Коментара ми беше : как може да се хвьрля труд и чаркалаци на цена 150лв. ,за да се продаде цялото изделие за 100лв. ? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
P.S. А това нещо дет ти си се убил от бачкане ,се прави така : напречен разрез на STK-то с ножонка, на 5-6 мм над долния краи/до краката на STK/ и махаш капака му .После си намираш транзистори ТО-220 ,изрязваш охладителите им сьс секачки и ги запояваш на местата на оригиналните Idea Цялото това нещо на тея STK-ta се прави за 20-30 минути и усилвателя изглежда супер оригинално .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2012 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, знам , че и така се прави, но при положение, че са налични изгорелите чипове.
При мен усилвателя дойде без тях, с осран капак и т.н.
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2012 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети