| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BuRnacID Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 12:47 Заглавие: Захранване на 12в |
|
|
Здравейте!
Задачката ми е да пусна едно двд NEO DVD-E70(домашно на 220в) в кола. Прищявка на един приятел но ми стана интересно и така:
на платката със захранването накрая излизат +12v, GND, -12v, GND, 5v, 5v. Въпросът ми е кой е най-одачният начин да постигна тези напрежения и да го събера в кутията на ДВД-то като използвам 12в захранване от автомобила. Това е захранването на ДВД-то:
http://bbb88.snimka.bg/flirt/bbb.678596
Дано не съм много нахален с това си питане Благодаря !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 13:27 Заглавие: |
|
|
Виж TiRex да ти сгласи 1 модулче -прави ги за никакви пари, ама какьв е смисьла от цялата работа ,при наличие на евтини автоментовки  |
|
|
 |
BuRnacID Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 17:43 Заглавие: |
|
|
| Затова написах прищявка на един приятел, смисълът е аз да се занимавам ей така от интерес. Сега ще ми кажете ами поинтересувай се като искаш което си е така несъм човек който си няма и на идея какво прави просто исках съвет защото ако го направя както си знам ще стане яко голямо което не ме устройва затова попитах защото несе занимавам постоянно с това и има много нови елементи които заместват куп транзистори примерно.просто поисках насока Благодаря. |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 23:24 Заглавие: |
|
|
Tия последните струват майка си и баща си .. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2012 19:17 Заглавие: |
|
|
| BuRnacID написа: | | смисълът е аз да се занимавам ей така от интерес. . |
Ами тогава +12 и +5 волта може всякак /стига да не забравиш ,че +5 трябва да е поне 1ампер / ,а за -12 волта ползвай нещо ,примерно LM2576 :просто и надеждно .Можеш и трите напрежения ,да ги извадиш от LM-a , с допьлнителни удвоители на напрежение /примерно като на АТ1380А/ . Не ми е трябвало и не сьм го правил ,но не би трябвало да има проблем . |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2012 19:58 Заглавие: |
|
|
Ако ще вадиш звук от DVD-то и той не е цифров, по-добре използвай галванично раделени захранвания, за да нямаш шумове.
Реално може да си сглобиш захранване от 12V да повиши до 200V, DVD-то ще запали. DC-DC захранване, не-галванично.
... и с 40-60V входно може да се направи да работи с условия
С 100V транзистори ще докараш поне 90V без проблем, до 40W и само малко ще трябва да се барне двд захранването да тръгва на 90 входно.
Успех _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2012 20:20 Заглавие: |
|
|
С LM-а можеш и галванично да го разделиш ,ама трябва да моташ траф ,дет не е много приятна работа
P.S. В смисьл да се вадят само вторичните напрежения/така иска човека/ доколкото разбрах ,а и не е нужно да се вдига напрежението за да бачка оригиналния захрахващ блок |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2012 11:16 Заглавие: |
|
|
Всякак става.но е най добре да е галванично разделено.Трафа е задължителен,после усилватели всякакви,може да се предвиди и за тях една намотка в повече. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|