|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 9:57 Заглавие: Ето и моя съвет: |
|
|
Опит за обобщение на случая.
1.Спираш "къпането" до решаване на проблема!!!
2.Извиква се ИСТИНСКИ СПЕЦИАЛИСТ !!!
Водопроводните тръби в никакъв вариант не са с нулев потенциал !!!
На "нулата" на електрическата инсталация не трябва да се разчита също в никакъв случай !!! Практически тя никога не е нула.
3.Проверка на всички нулеви съединения в инсталацията.
4.Подмяна с нов, качествен, нагревател в бойлера (има голяма вероятност от галванична връзка между реотана и метала).
5.Прави се "нула" в земята по описания от колегата по горе начин и с нея се зануляват корпусите на всички електрически домакински уреди в къщата, бойлер, ел.печка и други подобни.
Това са МИНИМАЛНИЯ БРОЙ ОПЕРАЦИИ, които трябва да се извършат!
След това, пълна диагностика от специалиста за безопасността.
Едва след това къпането може да започне отново!!! _________________ Четене му е майката ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sto_Yo Нов потребител

Регистриран на: 06 Мар 2005 Мнения: 15 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 20:04 Заглавие: |
|
|
Такааа...следва отговора на загадката
Съседа от горния етаж има гараж на приземния етаж. Към този си гараж си е пуснал кабел за осветление и контакти. При сухо време няма проблем но при мокро време кабела се мокри и от него оттича напрежение до където свари .. той кабела върви по асмата съответно асмата е заварена за металната ограда .. чудо на чудесата - случайно същите симптоми като от банята си изпитах и от оградата в дъждовно време (тя е далеч, в смисъл рядко може да се занули някой там) .. та след като съм си занулил бойлера аз съответно съм занулил ВиК инсталацията в тази двуетажна къща!! и съответно по явно арматурите в къщата най близкото място с истинска нула е моя бойлер ..
Факт .. след зануляването и само в мокро време.. така или инак смених квартирата и не знам до къде се е стигнало с този кабел
Поздрави и благодарности на всички който се опитваха да ми помогнат с "нулата на бойлера" надраве |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|