Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монитор HP L1706 пукната матрица.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 11:18    Заглавие: Монитор HP L1706 пукната матрица. Отговорете с цитат

Колеги. При земетресението монитора на компа ми падна и матрицата му пострада. В атачнатия файл съм сложил снимка на лепенките на гърба на матрицата. Това достатъчно ли е за да се разбере каква е матрицата или трябва още някаква информация от монитора, и ако трябва такава, моля ви да ми кажете от къде и какво да снимам/препиша.

За нова матрица не се и замислям, защото тя ще ми излезе по-скъпа от монитор втора ръка, а този е произведен 2006-та година. Струва ли си да го ремонтирам с матрица втора ръка, какви пари приблизително мога да очаквам за подобна матрица, и някой може ли да ми предложи нещо, което да работи прилично?

Моля модераторите да ме извинят, че не пускам темата в купува-продава, но опит с монитори почти нямам, а какъвто имам той е със захранванията им. Ако някой прецени, че темата е за триеме/местене, нека го направи.

Exclamation Arrow Arrow Arrow И на теб ли персонално да се обяснява къде е мястото на снимките Question
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен няма смисъл.
Виж тук примерни цени за втора ръка монитори.
Има и нови малко по-скъпи, но са 16:9 ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Оглеждал съм цените на втората ръка монитори. Тайната ми надежда е, ако вземе да изпадне матрица от разпродажба на нещо с дефект в електрониката. Виждам съм в купува-продава обяви на матрици на сносна цена (40-60 лева), и като се има предвид, че ще си я сменям сам...
Проблема обаче е там, че трябва да търся или от същият модел монитор, или да търся съвместима, а с матриците практиката ми е такава, че дори не зная кое от напечатаното на лепенките по нея е модела и. Embarassed
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимай цялата задна част на матрицата. Или само това пише, което си дал на първата снимка?
Ето виж в ebay има втора ръка, но цената пак не е малка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 24, 2012 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Така наречената снимка е компилация (за намаляване на размера и да не товаря сървъра) от лепенките, които са на задната част на матрицата. Има и още една лепенка, но на нея няма нищо, което да носи информация. И понеже двете лепенки са една до друга, а третата е в другия край, просто леко редактирах и резнах снимката.
Ще се поогледам по магазините втора ръка, и ако не намеря нещо на прилична цена монитора може да замине за продажба на части, което би било жалко, защото беше добър монитор.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2012 7:06    Заглавие: Отговорете с цитат

линк

За 50лв. цял монитор 17 LCD , че и е възможен коментар !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 25, 2012 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Видях и тази обява ELP, а и още една обява за монитор 19 инча за 65 лева, и може и да съм идиот, но прашинки, които се виждат, биха ме дразнили, и бих дал същите пари за матрица, която е без забележки.

Що се отнася до обяснението за снимките - попадал съм достатъчно пъти на теми, в които са отправяни забележки. Обикновено съм качвал снимки някъде на друг сървър, и съм давал линкове. За първи път качвам на този сървър. Преди да го направя си направих труда да поровя поне 20 минути да намеря темата с обяснението как се качват снимки. Търсенето никога не е било от силните ми трани и не я намерих, но за сметка на това си направих труда да орежа максимално файла, за да не товаря сървъра. Нека някой, ако не му е проблем, ми метне линк към темата, в която е описано как се качват снимки, защото не вярвам да я намеря с лекота. Ще му бъда благодарен.
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2012 8:11    Заглавие: ...... Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewforum.php?f=5
Даже и "Важна" е направена ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2012 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Чавдаре... знаех, че е закована някъде. Знаех, че е важна, и много пъти препратки към нея съм виждал, но когато тръгнах да я търся, я търсих из ремонтните форуми, после пуснах на търсачката "качване на снимки" и прегледах известно количество от темите, но там, където е, така и не се сетих да погледна. Embarassed

Благодаря за линка. Ще я изчета.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети