|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mbo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2012 12:58 Заглавие: |
|
|
| Felipe Massa написа: | | Аз от радиото нищо не съм разглобявал, само свалих платката на усилвателя и пластмасовата кутия за батериите върху ,която стои трансформатора. |
Доколкото разбирам усилвателя е свален.
И трябва да запазиш връзките на говорителя, бутона за захранване ,потенциометри.
Подчертаното във светло синьо са точки за връзки.Бутона липсва и затова трябва да се свържат точките 20-16 захранване
Когато докосваш С1 трябва да се чува брум.
[img]http://www.picvalley.net/u/1750/3195677414915799781338741602V9uZA6Tm66gFYc8w1Fn1.BMP[/img]
Последната промяна е направена от mbo на Нед Юни 03, 2012 18:49; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2012 13:25 Заглавие: |
|
|
| Така няма да стане.Търсиш платка с DIP16,тя е само една,намираш C1 на същата тази платка,разпояваш +извода на С1 от платката, и както си е във въздуха този +,запояваш единия канал(жичка,не оплетка) на самия извод. |
|
|
 |
Felipe Massa Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2012 14:47 Заглавие: |
|
|
На първата снимка е това което съм свалил, мисля си ,че това е платката на усилвателя.
На втората снимка е мястото където връзвам сигнала там пише С1 и го връзвам на плюса.
http://b250.snimka.bg/hobby/selena-b-216.679736 |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2012 18:52 Заглавие: |
|
|
Нерде Ямбол, нерде Стамбол.
Вземи снимай това, което си свалил, а не цялото радио.
Пак те питам: освен трафа, свалил ли си заедно с него греца и стабилизатора?
А с това твърдение:
| Цитат: | | На трансформатора вторичната намотка си отива някъде на платката, не помня точно къде. |
Как мислиш да подкарваш усилвателя? Как така няма да знаеш къде отива вторичната намотка на трафа. Вземай схемата и действай. Ако пък и схеми не можеш да разчиташ по-добре се откажи. Дай да ти го направи някой, който разбира.
Вече три страници писания и никакъв резултат. Силно се съмнявам, че ще има такъв. |
|
|
 |
Felipe Massa Нов потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2012 17:58 Заглавие: |
|
|
Това е. Клема 1 е входа. Оплетката на кабела на маса.
Греца и стабилизатора са си там. На някои модели са на отделна платка, затова те питах дали си ги свалил и тях. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|