|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2012 11:55 Заглавие: |
|
|
Към почналия темата - вече е трета страница и не си написал какво искаш да правиш. Това си е грешка на всички новобранци - вместо да питат КАК е най-добре да се направи да занимават специалисти със собствените си разсъждения и мисли как СПОРЕД ТЯХ трябва да стане нещо. А това нещо в общия случай е неудачно, да не кажа че и невъзможно, а има и доста по-елегантни решения.
В общия случай ако се е намерило копче от някой боклук (скрап) и да му се търси балтон за пришиване - не става.
А иначе по темата са дадени отговори и идеи на конкретно зададения въпрос в заглавието, както ина лирични отклонения за пръднята и боята (с мотор за чистачки да се отваря врата примерно) и ще я трая още малко в този вид. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Май 21, 2012 15:23 Заглавие: |
|
|
Сега няма да се учудя, ако автора на темата напише, че е благодарен на всички отзовали се и е намерил отговор на въпроса си още на първа страница-много често се поставяме в това идиотско положение....  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
photoman Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2012 22:42 Заглавие: |
|
|
Ами да, благодарен съм на отзовалите се, а отговора мисля, че го намерих като просто свързах (прежалих) две захранвания в паралел и си работят. Докога - не знам, но има достатъчно.
gigant, натоварена ми е 5 волтовата линия от самото начало - с 12 V крушка от габарит на кола, но както мисля че казах от началото - не виждам коренна разлика, макар, че e редно да има _________________ Ако можеш - помогни, ако не можеш - не пречи ! |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2012 8:36 Заглавие: За захранването |
|
|
| Ми нормално е да няма ефект. Написал съм ти още на първа страница 12V/21W, ти слагаш крушка от габарит, дето е няколко вата. Колко точно - само ти си знаеш, на 5V в най-добрия за тебе случай дърпа 200-300мА. Което е нищо, захранването почти не ги усеща. За да има ефект трябва да е поне 1А. Колко точно ще е достатъчно зависи от консумацията на мотора и от типа на захранването, може да се наложи да сложиш две или крушка от фар. Изписаха се три страници, толкова трудно ли беше да измериш колко харчи тоя мотор, колко са 5-те волта при натоварване? Сума ти народ ти дава съвети, а ти си правиш каквото си си решил. ОК, оправяй се! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|