Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Две захранвания в паралел ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2012 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Към почналия темата - вече е трета страница и не си написал какво искаш да правиш. Това си е грешка на всички новобранци - вместо да питат КАК е най-добре да се направи да занимават специалисти със собствените си разсъждения и мисли как СПОРЕД ТЯХ трябва да стане нещо. А това нещо в общия случай е неудачно, да не кажа че и невъзможно, а има и доста по-елегантни решения.

В общия случай ако се е намерило копче от някой боклук (скрап) и да му се търси балтон за пришиване - не става.

А иначе по темата са дадени отговори и идеи на конкретно зададения въпрос в заглавието, както ина лирични отклонения за пръднята и боята (с мотор за чистачки да се отваря врата примерно) и ще я трая още малко в този вид.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Пон Май 21, 2012 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега няма да се учудя, ако автора на темата напише, че е благодарен на всички отзовали се и е намерил отговор на въпроса си още на първа страница-много често се поставяме в това идиотско положение.... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
photoman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2012 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да, благодарен съм на отзовалите се, а отговора мисля, че го намерих като просто свързах (прежалих) две захранвания в паралел и си работят. Докога - не знам, но има достатъчно.

gigant, натоварена ми е 5 волтовата линия от самото начало - с 12 V крушка от габарит на кола, но както мисля че казах от началото - не виждам коренна разлика, макар, че e редно да има
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2012 8:36    Заглавие: За захранването Отговорете с цитат

Ми нормално е да няма ефект. Написал съм ти още на първа страница 12V/21W, ти слагаш крушка от габарит, дето е няколко вата. Колко точно - само ти си знаеш, на 5V в най-добрия за тебе случай дърпа 200-300мА. Което е нищо, захранването почти не ги усеща. За да има ефект трябва да е поне 1А. Колко точно ще е достатъчно зависи от консумацията на мотора и от типа на захранването, може да се наложи да сложиш две или крушка от фар. Изписаха се три страници, толкова трудно ли беше да измериш колко харчи тоя мотор, колко са 5-те волта при натоварване? Сума ти народ ти дава съвети, а ти си правиш каквото си си решил. ОК, оправяй се!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2012 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Последните няколко поста изчерпват темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети