Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Люпене на яйца в инкубатор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз искам да пробвам с тъкъв регулатор но не мога да намеря.Дай някой линк или цена.Познавам човек който люпеше 2000 яйца с такъв регулатор.Само спомена обаче че бил живачен и че имал ток около 20мА и се връзвал към реле или тиристор.Дай повече инфо защото и аз ще пробвам тоя вариант.А колкото до АТХ захранването надежно ли е ?
Аз иначе си меря температурата с един лабораторен - от -20 до 100 гр.Показва и десетите.Пробвах с медицински обаче моя е спиртен и като сложа точния показва 37.4 а оня другия се качва с градус за всяка минута.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 18:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Милмар, накара ме да се изпотя с тоя Paint Very Happy . Обшо взето това представляват, за колкото яйца искате, за толкова си ги оразмерявате . http://imageshack.us/photo/my-images/713/inkubator.jpg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2012 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко да ъпдейтна темата.
Сложих един траф 3А 15в след грец и филтър излизат 20.Сложих един 7812 за ел схемата и един резистор 47 ом последователно на вентилатора.За сега върви добре.Скоро ще направя снимки и ще кача тук.
Kuger
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Май 26, 2012 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако може и аз да се включа? Та, не зная, помните ли имаше едни руски любителски инкубатори, целите от стиропор. За нагревател 20бр. 21 ватови автомобилни лампи, вързани последователно. Обръщането е с нискооборотен двигател, който на всеки час върти по половин оборот за около минута. Движи рамка с клетки за яйцата върху метална мрежа и ги претъркалва. Блока с електрониката и мотора, всичко е вътре. Няма вентилатор, само отвори на дъното и на капака. Между нагревателя и яйцата има две ванички за вода.
Люпих пилета няколко години поред, резултата 50-70% успеваемост, като слагах вътре каквото намеря като яйца от, село, без никакви проверки Embarassed Събираше 48 кокоши яйца.
Инкубатора вече го нямам и не мога да кача снимки, но някъде имам инструкция и схема, при желание ще я кача, само не зная дали ще стане, защото май ми е първи пост Shocked
Върнете се в началото
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2012 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Яйцата вече направиха 7 ден. Ето и резултатите.6 се движат леко като едното още на 6 ден се движише а сега малко по-слабо.Обаче ме притеснява друго.До третия ден температурата я гласях с живачен термометър.А то какво се оказа - той мръднал с 1 градус надолу Evil or Very Mad .След това сложих електронен и той показа 38.3-4.И сигурно пак съм ги опекъл.За да ими само 6 който се движат.Другите сега ги гледах имаше около 14-15 който се бяха образували обаче не мърдат Question .Сега ще ви покажа малко снимки с лошо качество са ама за сега няма друг вариант.Първата е на едно образувано но, без черна точица все още.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2048/34600804814571447521338108030HokS1XZsjMjRm7dZMVVl.JPG
Второто е ... малко по-странно.Има черна точка обаче е залепнала за черупката.Смятам че се е спекло. Rolling Eyes
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1924/128857271116513003491338108043UgCeOokSsOlQDAMHTeMa.JPG
Иначе влагата сега е много по-добре.Чак водата през дупките се кондензира .
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2012 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Като цяло на 5 дена трябва да виждаш кръвоносната система.
http://prikachi.com/images/317/4820317V.jpg
След шестия ден, започва да се затъмнява. От първата снимка, щом е чисто излиза, че не е замътено. От втората снимка, кръвоносната система я няма, умряло е. На 11 ден трябва да са затъмнени яйцата. Като поставиш живачния и електронния един до друг, каква разлика имат? Недей да си играеш много с температурата.
Върнете се в началото
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2012 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Рзаликата - 1 градус.
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 27, 2012 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Недей да си играеш много с температурата

Точно и ясно. Прекалено много се обръща внимание на тая температура, трябва да се подсигури постоянна температура за периода.Не е толкоз важно колко е тя, а само да е в границата 35-38 градуса. По-доре е да не си на максимума. Влажността е голяма щом кондензира на капки. Сезона е доста влажен. Нищо не казваш за помещението в което е инкубатора.
Върнете се в началото
Opera 3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2012 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Инкубатора се намира в коридора - разлика сутрин вечер 1 градус 19–20 градуса.А иначе ситуацията е доста по-добре - засега 10 виждам да мърдат.
nikec
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2012 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Овърнах внимание - в началото си писал , че вентилатора духа директно към яйцата. Вярно , че е слаб но не знам дали това е добра идея , нека разбиращите да се изкажат по въпроса.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети