| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivajlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 16:48 Заглавие: Запитване за добра топлопроводимост на транзистори |
|
|
Здравейте,
имам проблеми със топлоотдаването от транзисторите към радиатора на автомобилен мощен усилвател.Дайте съвет какво да използвам като сигурен материал за топлоотдаване във времето.Фабрично е поставен материал ,който никак не е ефективен, дори след няколко месеца работа той е станал като топлоизолатор вместо топлотдаващ елемент.Реших да го променя и да използвам слюда и термопаста.Дали това е най удачното решение? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
miroton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 16:52 Заглавие: |
|
|
| По добро няма,сложи и един вентилатор. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 17:07 Заглавие: |
|
|
| Бе зависи какво е сложено. Силиконовите подложки са най-добри по принцип, но и слюда+термопаста става. Не мажи много термопаста - тя трябва да е минимално количество, иначе влошава контакта вместо да го подобрява. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 18:42 Заглавие: |
|
|
Масово в компютърните захранвания се ползват тия силиконови подложки. Нямам кой знае какви наблюдения с тях. Аз бих заложил на слюда и силиконова грес. Термопастите съхнат за около година и според мен не вършат работа. Силиконовата грес ,твърдя това,не съхне в продължение на повече от десет години-личен опит!- и според мен е идеалното решение. Принудителната вентилация в добавка решава всички проблеми. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Ivajlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 19:48 Заглавие: |
|
|
| А откъде да си закупя силиконова грес, доколко замяната с порцеланова подложка и паста(грес) е добър вариант? |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 19:49 Заглавие: |
|
|
| Внимателно със силиконовата грес! Има електро проводима и изолираща. Преди време имахме проблеми с тези греси и се оказа, че изолиращите съдържат основно Полидиметилсилоксан. А проводящите - силициев карбит. Зависи точно каква силиконова грес ще се избере. |
|
|
 |
Ivajlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 19:54 Заглавие: |
|
|
Добре
предпочитам да не рискувам с тази грес и ще направя един температурен тест с пастата и слюда...тогава ще наблюдавам топлоотдаването на транзистора спрямо радиатора как е |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 0:10 Заглавие: |
|
|
| Слагай силиконова подложка и няма да сбъркаш. От тия като силиконова гума. Все пак не говорим за някакво важно и отговорно изпълнение. Ако нямаш слагай каквото имаш - слюда и силиконова паста. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 6:26 Заглавие: |
|
|
Може ли малко информация за проводящите силиконови греси,че досега за такива не съм чувал?Ползвам от 1982-ра грес на Dow Corning,сега ползвам такива на LOCTITE и NIKRO. Никакви проблеми никога не съм имал нито при топлоотдаващи елементи,нито пък с приборите,с които работя.А тези прибори слизат до около 1800 метра под земята. Всички съединения се обмазват със силиконова грес,а кабелната глава,чрез която приборите се свързват с наземната апаратура е запълнена точно със силиконова грес,което е и една от мерките против проникване на влага в нея. Само за сведение налягането в сондаж за разсол на дълбочина 1800 метра е над 210 атмосфери! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|