|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 8:44 Заглавие: |
|
|
Ditronix в работата ползвам тази:
http://www.2spi.com/catalog/vac/silver-filled-grease-techdata.html
Когато се налага да се кримпват кабелни обувки, без запояване, или електро съединения. Издържа на външните условия. Пробвал съм я, когато се налага поставянето на контролери към монтажна плоча, за по добро замасяване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 9:54 Заглавие: |
|
|
Ясно. Аз имах пред вид чиста силиконова грес,без никакви добавки. Тя си е почти прозрачна,в смисъл когато е в п-голямо количество. Нанесена на тънък слой е абсолютно прозрачна и големите предимства на тази грес са че не съхне,не поема влага,абсолютен изолатор е и е топлопроводима. И точно това имам предвид когато я ползвам като контактна смазка между елементи,отделящи топлина и радиаторите. Бялата паста,която се продава в магазините като термоконтактна паста е жив майтап. След година е всичко друго,но не и паста. На времето "порех" дефектни германиеви мощни български транзистори. Те бяха пълни с подобна термопаста,но тя си беше качество! Не съхнеше с години. Когато вече имах достъп до споменатите греси,опитах дали вършат работа и повече други пасти не съм ползвал. А тази сребърната,за която споменаваш,мисля че се ползва и за процесори в по-добрите и скъпи конфигурации. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2012 21:13 Заглавие: |
|
|
Може ли да споделиш кой внася такава чиста грес? _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2012 5:59 Заглавие: |
|
|
Последно купувахме от WURTH България -донесоха ни на LOKTITE, мисля че продуктовия номер беше 8104. Тuбички по 100mL. За търговеца на NIKRO не се сещам,но мисля,че търсачката би изкарала и други интересни неща. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Ivajlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 12, 2012 15:05 Заглавие: |
|
|
За момента е постигнато доста добро тополоотделяне , като е използвана хубава термопаста и керамична изолация.Смятам , че съм си решил проблема  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|