| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2012 8:26 Заглавие: Измерване на капацитет на NIMH акумолатори |
|
|
Здравейте.
Опитвам се да подкарам тази схема.
Само че вместо LMC6062 съм сложил TL082 и вместо ZVN4206A съм сложил IRF640 и нещо не мога да я подкарам. Тригера с 7474 работи , но часта с операцония не прави нищо Q4 e постояно отпушен.
Приемам всякакви съвети. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2012 10:00 Заглавие: За схемата |
|
|
| С тоя ОУ няма да стане, трябва да rail-to-rail по изход и по вход (по вход може и само до -Vss). И транзисторът да е с ниско прагово, на тока, с който ще тестваш трябва да е под 4V. |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2012 11:23 Заглавие: |
|
|
бихте ли предложили операционен и транзистори които се намират на пазара лесно
П.П.
този операционнен става ли MCP6041 _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2012 20:45 Заглавие: |
|
|
Под ника ти пише че си опитен потребител - ми тогава трябва да знаеш какво е токов източник.А може да го направиш с какъвто и да е биполярен транзистор.Просто не гледай тази схема и си направи един токов източник за 200 мА.Особеното в случая е че напрежението спада до 1 в.И никой не те задължава да храниш операционния усилвател с 5 в.Храни го с каквото си искаш,важно е там да текат 200 мА. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2012 23:01 Заглавие: |
|
|
И с LM358 ще стане , трябва да работи с еднополярно захранване , чак rail-to-rail не му е нужен . Транзистора - примерно IRL който си харесаш от сайта на Futurel , даже и sot23 ,например IRLML2502ТR , с прагово 1V и си готов ! А относно направата с биполярен - само ще цитирам пишещия по-горе | Цитат: | | Особеното в случая е че напрежението спада до 1 в. | При полевия който съм дал пада DS при ток 1А ще е към 12-15mV , а за биполярния ще остане 0.5V ! |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 18, 2012 7:16 Заглавие: |
|
|
От мъраел до сега не съм си направил такава схемичка въпреки че е много нужна за такива като мен дето се занимават често с акумулатори и ще ми е интересно като я направиш да опишеш какво си направил.За часовник може да се използва такъв от печка или да потърсим схема с цифрова индикация. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
|