Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТВ Тунер за Панасоник

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
K.Kumchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 10:54    Заглавие: ТВ Тунер за Панасоник Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам един стар телевизор Панасоник модел TC-26B3EE Serial UA1310228 проблема с него е ,че хваща само 20-тина канала а иначе като телевизор е голям и си ми харесва а нямам все още пари за плазма. Не разбирам нищо от телевизори и затова искам да се посъветвам с вас дали е възможно да му се смени тунера или пък дали има някакъв външен тунер като тия за компютър или пък като тези на които попаднах от търсене в гугъл линк
Също искам да попитам и дали може да му се сложи и някакъв тунер който да приема и възпроизвежда цифрова телевизия ?

Благодаря предварително за отговорите !

Поздрави,
К.Кумчев
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 11:15    Заглавие: Отговорете с цитат

От кой град си? Щом питаш за цифрова телевизия значи местната кабеларка предлага цифрова телевизия. Това означава че от тях трябва да получиш(купиш) и цифров приемник. Другото е Булсатком. И в двата случая по телевизора не трябва да пипаш нищо. Ползваш го само като монитор и не е важно какъв тунер има.
Или аз нещо не разбрах? От къде ги взимаш тия канали?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Тунертът могат да ти го сменят във всеки сервиз. Доколкото се сещам този има 30 позици памет за програми. така че само толкова можеш да запомниш. От примерно 50 на кабелната, но смятам че интересните са дори и по-малко. Другото за външен приемник (сателит или цифрова кабелна) вече ти го написаха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
K.Kumchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

От В.Търново съм и ползвам Видеосат. Колко пари ще ми вземат за да го нагласят да помни повече канали ? И като ,че ли някои от каналите изобщо не ги намира...
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

K.Kumchev написа:
....Колко пари ще ми вземат за да го нагласят да помни повече канали ? ...

Част от каналите вероятно наистина не ги намира и за това е виновен тунера.
Но НЕ МОЖЕ да бъде "нагласен" да помни едновременно повече канали отколкото си може.
За това е "виновно" ЕГН-то му.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам как вече да обяснявам. отиваш във ВИДЕОСАТ гр. Велико Търново, улица “Ниш” №7А, вход В и си взимаш цифров приемник.
Дали по наем или си го купуваш ти си решаваш. Нищо друго не ти е нужно да правиш по телевизора. Там и ще ти обяснят как да го свържеш.
Друг е въпроса ако крадеш кабелна телевизия. Тогава цифрова няма да можеш да си краднеш и телевизора ти трябва да отиде в сервиз за да му сменят тунера.
Ама тогава ще може да хващаш и тези аналогови програми които сега не приемаш но пак ще са 30. Ще трябва да си отбереш 30 любими.
Заболяха ме пръстите от обяснения. Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
K.Kumchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за неразбирането последно искам само да попитам. Значи ако съм разбрал правилно с цифровият приемник ще мога да хващам всички канали дори и тези които не мога в момента защото телевизорът ще играе ролята просто на монитор и тунерът му няма да има значение ? А иначе паметта е ясна 30 канала.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак не си разбрал всичко.
При ползване на "цифров" приемник - цялата обработка, избор, запаметяване, управление на каналите е В САМИЯ ПРИЕМНИК.
Телевизора само "показва и приказва", за всичко останало е отговорен допълнителния приемник.
В този случай нямаш никакво ограничение от към количество програми които може да запомни телевизора. Той не е важен в случая.

П.П. И се запознай кой е бутона за отговор, моля.
K.Kumchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 12, 2012 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много на всички за отговорите ви ! Радвам се ,че има добри хора , специалисти които все още дават безплатно информация !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети